Oefenen voor de vakantie.

Vanmorgen werden we weer eens wakker gemaakt door de wekker, jaja ook op zondag loopt die bij ons regelmatig af. Voor vandaag hadden we namelijk om tien uur afgesproken in katwijk aan Zee om daar met heel de groep waarmee we op vakantie gaan te gaan oefenen en omdat het wel eens heel druk kon worden onderweg zijn we maar op tijd weg gereden. Om half tien kregen we al en berichtje per telefoon dat Marcel en Mariska er al waren en dat er volop parkeerplaats was (later op de dag niet meer hoor!). Toen wij er ook aankwamen waren Ronald, Anita, Manon en Colin er ook al en even later kwam Mariska ook het parkeerterrein op. Natuurlijk waren al de hondjes erbij, ja deze keer was heel de groep compleet. Nadat iedereen elkaar een knuffel had uitgedeeld (aan alle mensen en hondjes) gingen we van start.

Pict4602aDe wandeling begon lekker, maar even later leek het erop dat we al in de bergen liepen, stukje klimmen en weer afdalen, klimmen en weer afdalen, lang leve de duinen, het was dus vandaag echt oefenen voor de bergen in Zwitserland. Na al deze inspanningen volgde een heerlijk stukje wandelen tussen de bomen, maar daar lag een sloot en dat betekend voor onze hondjes zwarte pootjes. Maar Miyuki won vandaag de schoonheidsprijs, wat een viezerik is dat toch zeg! Toen gingen we de bocht om en volgde er een trapje, wauw, wat een uitzicht stond er ons te wachten. Een groot open veld waarop de hondjes lekker tikkertje konden spelen.

Photobucket - Video and Image Hosting

Pict4610a

Opeens was Keiko even verdwenen en toen we haar weer zagen hadden we dit beeld voor ogen. Super, onze eigen Bergshiba! Na dit veld moesten de hondjes even aangelijnd, want er moest een klein stukje over de straat gelopen worden voordat we bij het strand uit kwamen. Een strand waarop de honden een heel jaar lang los mogen lopen, is dat niet geweldig?

Op dat strand was het een drukte van belang, maar ja wat wil je met dit weer, maar we durfde het toch aan en een minuut of vijf later of een strandbreette verder liepen al de hondjes toch los. Wij (baasjes en vrouwtjes) hadden het erg druk om te kijken waar de hondjes waren. Opeens zagen we dat Miyuki al lekker aan het zwemmen was, maar ook zagen we dat ze kopje onder geduwd werd door een Labrador (rothond!).

Photobucket - Video and Image Hosting

Toen ze weer bij de groep was zijn we verder gelopen om weer het water in te gaan.

Pict4622aMoet je zien wie als eertse het water bereikt had en dan ook nog op welke manier (een konijn is er niks bij!) maar onze Bergshiba was echt de eerste.

Pict4643aEen afdruk van een pootje van Rontu. Die was trouwens ook even in paniek vandaag. Water is nou niet echt iets voor haar en toch liep ze met regelmaat door het water totdat het een stukje dieper werd en er een beetje stroming stond. Dat een Shiba kan gillen weten nu veel meer mensen en we hebben haar dan ook maar geholpen met een heerlijk snoepje uit de tas van Mariska (bedankt hoor).

Photobucket - Video and Image Hosting

Onder al het zwemmen door moesten er natuurlijk ook nog zandkastelen gebouwd worden. Een heus kasteel hadden Rontu en Keiko gebouwd en Ziggy had de eer om het superkasteel te openen op een wel heel hondse manier trouwens. Rontu en Keiko waren een beetje verbaasd over zijn manier van doen.

Even later werd er weer gezwommen en kijk onze schoonheidskampioen eens, het lijkt nu wel een waterrat!

Photobucket - Video and Image Hosting

Na een uurtje of twee in touw te zijn geweest met wandelen en zwemmen werd het tijd om de hondjes weer aan de lijn te doen, we hadden trouwens ook het einde van het losloopgebied bereikt. Nog een stevige klim over de duinen heen en op naar een restaurant. Ook dat moesten wij (baasjes en vrouwtjes) oefenen voor op vakantie. Wij hebben allemaal wat gedronken en gegeten en de hondjes kregen ook heerlijk water om te drinken. Toen we allemaal moe maar voldaan weer een beetje bijgetankt hadden konden we terug naar de auto lopen om naar huis te gaan. Daar hebben we allemaal afscheid genomen van elkaar, maar deze keer duurt het niet al te lang voordat we elkaar weer zien, want op 26 augustus zien we elkaar allemaal weer, maar dan in Zwitserland.

Photobucket - Video and Image Hosting

De hele groep compleet: Achter van links naar rechts; Manon, Ronald, Anita, Marcel, Mariska, Mariksa en ik (Patricia). Voor van links naar rechts; Khoda, Banshu, Tama, Miko, Ziggy, Simba, Keiko, Miyuki en Rontu. Colin en Remko liepen voor ons uit om deze foto te maken.

8 gedachten over “Oefenen voor de vakantie.

 1. Het was weer toppie, heerlijke dag gehad.
  We hopen alleeen dat het weer in Zwitserland wel zonnig is maar niet zo warm.
  We hebben nog nooit zo gehijgd zeg, wat een hitte.
  Maar we hebben het dik naar ons zin gehad.
  We zijn zojuist net wakker geworden,dus nu nog een verhaaltje maken.
  groetjes en tot in Zwitserland.

 2. Gaaaap eeuuuhhh tja wat een geweldige dag was het vandaag. Wij liggen lekker te luieren en na te genieten van deze dag. Ontzettend mooie foto`s weer enne Miyuki je blijft een modderkoningin die geweldig kan schoonzwemmen hahahaha.
  Knuffels van ons en groetjes van ons vrouwtje.

 3. Wat heerlijk zo langs de kust lopen met allemaal hondjes. Ze lijken ook allemaal op elkaar he. Zo te zien zal het in zwitserland ook goed gaan.

 4. Hahaha, wat een viespeuk ben je toch, Miyuki, maar goed dat je daarna een frisse duik kon nemen. Een heel leuk verhaal, mat mooie foto’s weer!

 5. Wat een prachtige foto’s van een gezellig span. Dat gaat vast goed komen over een poosje. Moet je niet nog een keertje oefenen, is wel erg leuk volgens mij!! HAHA.
  Wat zie je eruit, Miyuki, je straalt de ondeugd weer eens uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.