Super, disk en super.

Om het in het kort te zeggen het was vandaag weer een super dag.
We hadden erg mooi weer, een gezellig groepje mensen om de dag mee door te brengen en super honden die aan de wedstrijd hebben mee gedaan.
Er kwamen ook mensen speciaal naar ons kijken, mensen die bij ons op de hondenschool zitten maar ook Mariska (iemand die wij wel eens op een hondenshow zien) met haar Shiba hondjes Simba en Ziggy

We stapte vanmorgen in de auto met in ons achterhoofd dat we weer net als de vorige keer drie keer disk achter de naam van Keiko zouden krijgen (of was dat achter de naam van Remko), maar vandaag is het helemaal anders af gelopen.

Eerst moesten we Martin en Brigitte met hun honden Glenn en Floyd op zoeken en ons instaleren rond de behendighiedsbaan, zo gezegt, zo gedaan.
Zitten we net komt Mariska al aan met haar Shiba’s, gezellig, maar toen moest Remko het parcours al gelijk gaan verkennen om na een klein uurtje al te gaan lopen.

Als eerste was het spel aan de beurt en zelfs de wip ging deze keer goed.
Remko en Keiko kwamen dan ook zonder disk achter hun naam de baan uit en moesten toen iedereen geweest was gaan kijken op welke plaats ze waren geeindigd.
Nou van de dertig honden in hun groep waren ze toen veertiende, super dus.
Wat Remko wel had gedaan was het favorieten onderdeel (de tunnel) overslaan met het spel, zodat Keiko nog niet echt wist dat hij in het veld lag.

Toen moest het vast parcours gelopen worden.
En ondanks de goede maatregel van Remko om in het spel de tunnel niet te nemen had Keiko toch gezien dat hij er was en ze ging er dan ook gelijk door toen ze hem zag, terwijl dat nog niet de bedoeling was, de baan dus uit met een disk achter hun naam.
Maar dat was dan ook het enige wat mis is gegaan en dat is dus eigenlijk ook wel super.


Als laatste moesten ze jumping lopen en toen had Remko de oplossing voor het probleem met de tunnel.
HIj zette Keiko voor de start en ging zelf voor de tunnel staan, daar tussen stonden nog wel vier hindernissen maar hij hoopte dat hij daar Keiko ook wel op afstand overheen kon sturen en ja hoor dat lukte.
Er kwam dan ook geen tweede keer een disk achter hun naam te staan, maar we een strafpunt omdat Keiko door een foutje van Remko de paaltjes verkeerd instak en ook nog wat strafseconde’s omdat Keiko na deze warme dag lekker op haar gemakje door de paaltjes heen liep.
Toen ook die score op het bord kwam te staan bleek dat ze toch nog achttiende waren van de dertig, dus ook super.

Dus voor de behendigheidsfreaks onder onsin het kort dus;
A-klasse medium;
Spel; veertiende
Vast parcours; Disk
Jumping; achttiende

Super, disk en super dus!

Hier hebben we Floyd nog even die hier een hoogtesprong op een wel hele mooie manier nam.

Wat vinden jullie van deze soepele Glenn, hij vouwt zichzelf bijna dubbel om de paaltjes heen.

En weet je wat Remko en keiko zeggen, de volgende keer doen jij (ik dus) ook mee met Rontu.
Nou ik weet zo net nog niet hoor, dit kunnen Rontu en ik toch nooit zo goed doen.

11 gedachten over “Super, disk en super.

 1. Hoi Keiko, Rontu, Remko en Patricia,

  Inderdaad wat een superdag voor jullie zeg. Ik heb al wel gelezen dat ik toch nog te vroeg ben weg gegaan, ik had al twee heel mooie super parcoursjes gezien maar de derde was ook super goed. Gefeliciteerd enne als jullie meedoen (Rontu en Patricia) komen we ook weer kijken hoor.

  Groetjes en knuffels Mariska, Simba en Ziggy 😀

 2. Hartstikke goed gedaan Remco en Keiko,wij snappen best dat je niet zo snel door de paaltjes heen ging,het was vandaag echt hartstikke warm en dan ook nog zoveel rennen,wij vinden het knap hoor,wij hebben zelf heel de dag geluierd! 😮

 3. Woow dat ziet er gaaf uit.Vrouwtje wil dat met mij ook gaan doen.Maar dan moet ik eerst beter luisteren zegt ze.PPff en daar heb ik niet zo’n zin in.

  Pootje Djarno

 4. Wat zijn jullie naar een leuke speeltuin geweest! En dan met een wedstrijdje zo goed zijn! Knap, hoor!!
  Lieve groetjes van ons

 5. Hartstikke goed gedaan. Ik snap er wel niets van met disc of niet, maar zo te lezen is het geweldig. Ik hoor de spelregels en uitleg nog wel eens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.