Veilig uitrusten.

Eerst even het antwoord op de vraag van gisteren.
Wat waren Rontu en ik daar aan het doen, nou gewoon het raam aan de voorkant in de gaten aan het houden om te zien of het baasje al thuis kwam, want zo rond de klok van half zes is dat tegenwoordig de tijd dat hij met z’n auto de straat in rijdt.
Maar helaas we hadden ons vergist, er was nog geen telefoontje geweest en dat komt toch altijd voordat baasje thuis komt (hij belt altijd onderweg op zodat het vrouwtje aan het eten kan beginnen), dat telefoontje kwam om kwart voor vijf voor zes en tot half zeven hebben we dan ook op hem liggen wachten op het bekende geluid van de auto.
En toen, ja hoor daar was hij.

Ik had het vandaag helemaal gehad met Rontu, ze bleef mij maar pesten en vragen of ik met haar wilde spelen.
Maar daar had ik geen tijd voor, want ik moest uitrusten voor de behendigheidswedstrijd van morgen, zodat ik maar een veilige plek heb op gezocht.

Aangezien dat ik al in de wedstijdgroep hoor bij behendigheid kan ik op de tuintafel springen, maar die kleine Rontu kan dat nog niet (zij zit nog bij de beginners al had ze naar de gevorderde over gekunnen, maar die les is op een rot tijd dus wil zij gelijk doorstromen naar mijn klas), dus lag ik daar op de tuintafel wel veilig, zodat ik goed kon uitrusten.

Het vrouwtje is met ons weer wel even naar het bos geweest, ook al wilde ik niet mee ik moest.
Uitrusten zij het vrouwtje, dat komt maandag weer wel, maar nu moet je je energie kwijt anders kan het baasje het morgen weer wel vergeten.
En daar heeft het vrouwtje eigenlijk ook wel weer gelijk in, want als ik mijn energie een dag niet kwijt ben geraakt ben ik niet meer te houden en kan baasje mij niet bij houden.
Nou mijn energie ben ik weer wel kwijt hoor, ik heb in het bos het vrouwtje maar even gezien en voor de rest liep ik in een hele grote boog om haar heen.
Dat deed ik niet voor het vrouwtje hoor, maar Rontu liep de hele tijd in mijn pootjes te bijten, dus ben ik maar ver bij haar uit de buurt gegaan.
Nu lig ik weer lekker in de tuin en lig me voor te bereiden op de wedtsrijd, hoe moest ik alles ook al weer doen.
De wip afspringen voor of na hij de grond heeft geraakt, de paaltjes langs recht of links in steken, over de hoogtesprongen of er onder door, ik ga nog maar even alles na in mijn dromen.

Morgen zitten we dan ook al weer vroeg in de auto, Nijmegen is de bestemming.
Rontu en het vrouwtje gaan ook mee om mij en het baasje aan te moedigen en al ga ik weer met drie diskwalificatie’s naar huis, als ik en het baasje er maar plezier in hebben.

7 gedachten over “Veilig uitrusten.

  1. Beter late succeswensen dan helemaal geen toch. Leuk dat jullie zo meeleven met Remco en Keiko. Ik weet al een beetje de uitslag…… nee jammer jullie zullen toch moeten wachten op het verslag van Patricia want ik verklap het niet….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.