Silvester, witte wereld en broekjesparade.

Zozo daar zijn we weer eens. Wat hebben wij het de laatste dagen druk gehad.

De laatste dag van 2008 zijn wij vrouwtje op haar werk gaan ophalen om daarna weer naar Duitsland te rijden om daar Silvester te gaan vieren. Dat is niks anders dan oud en nieuw hier, maar het klinkt wel leuk. Het voordeel is dat ze daar veel minder vuurwerk afsteken en dat we dan ook weer lekker lange wandelingen kunnen maken. In de auto kreeg het vrouwtje van baasje te horen dat ik (Rontu) weer mijn broekje aan mag als ik binnen ben, want ik vond het weer eens tijd worden om loops te worden.

Op nieuwjaarsdag hebben we echt lekker niks gedaan. Oja, toch wel, we hebben geluierd en af en toe een rondje gewandeld met het baasje.

03012009143_smallOp vrijdag was het zover. Toen wij uit onze huisjes gehaald werden door het vrouwtje vertelde ze al dat de wereld weer eens wit was. Na het ontbijt verzamelde baasje zijn snowboardspullen en ging op pad en wij, wij mochten niet mee. Maar even later deed vrouwtje ook hele warme kleren aan, wij kregen onze riempjes aan en daar gingen we, de weide witte wereld in. Zeker een uur of 3 hebben we gewandeld, wauuuwww, wat was dat lekker.

Op zaterdag lag er nog wat meer sneeuw en voor de rest werd de dag van vrijdag herhaald. Mooie plaatjes leverde dat dan ook weer op. Hier heb je er ééntje van.

Photobucket

Op zondag bleef baasje gezellig heel de dag bij ons en we hebben dan ook lekker met z’n alle een mooie wandeling gemaakt. Maar wat raar was was dat op een gegeven moment onze huisjes de auto in gingen terwijl vrouwtje het huisje nog niet aan het schoonmaken was. Baasje verteld ons dat we wel naar Nederland gingen, maar niet voor lang. Want het weekend van 18 januari gaan we al weer. Hopelijk ligt er daan ook nog sneeuw, want dan kunnen we ons weer uitleven.

Maandag was voor ons de dag om uit te rusten van de lange wandelingen, ook lekker hoor. Vrouwtje en baasje mochten weer naar hun werk en ’s avonds mochten we naar school. Wie van ons was deze keer niet zo moeilijk, want ik (Rontu) moest thuis blijven. Dat is wat we altijd doen als er één van ons loops is. Als we met z’n tweetjes loops zijn wordt het nadenken voor het vrouwtje, wie mag er wel en niet mee.

Dinsdag was het feest. De papa van het baasje werd die dag weer een jaartje ouder.

Gisteren was het voor vrouwtje een dag van boodschappen, peotsen, wassen en koken. Wij hebben haar goed geholpen hoor. Hoe vragen jullie je af. Nou door niet in de weg te lopen, mee te helpen met de boodschappen naar binnen te brengen, daar ben ik (Keiko) goed in. Een pak keukenrollen of wc-papier is waar ik regelmatig mee loop te leuren vanaf de auto naar de keuken. Ook kwam vrouwtje er achter dat ik (Miyuki) ook weer mijn broekje aan mag. Ik vind dat altijd zo leuk staan bij mama Rontu dat ik dan ook altijd maar besluit om loops te worden.

Vandaag hebben we naar de tv gekeken, wat was dat mooi zeg. Zouden er ook schaatsjes voor hondjes zijn?

En vanaf nu. Als het goed is komen er weer wat vaker verhaaltjes. De rust is weer een beetje terug hier in huis. Ieder jaar is het wel zo rond deze tijd. Maar de tijd die er dan is beteed vrouwtje dan liever aan wandelen, spelen en kroelen met ons en dat vinden wij super.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.