Veel werk.

Vandaag waren wij sinds lange tijd weer een paar uur alleen thuis.
Vrouwtje was namelijk de laatste vier weken ziek thuis en is vandaag weer gaan proberen om een paar uur te gaan werken.
Voor Miyuki was dit natuurlijk erg raar, want zij heeft nog nooit mee gemaakt dat vrouwtje of baasje na een paar weken thuis te zijn geweest weer weg gingen om te werken.

Ik heb mijn kleine meid dan ook beloond door een hele middag met haar te spelen, dat had ze verdiend.
Samen met hetzelfde speeltje spelen doet ze erg graag, maar tikkertje spelen is het liefste wat ze doet en ook dat hebben we dus vanmiddag een hele poos gedaan.

Daarna waren we zo moe dat we van onze kluifjes zijn gaan genieten die het vrouwtje aan ons gegeven had, mmmm die waren lekker hoor.Maar wat ons toen op viel was dat het vogelvrouwtje het erg druk had.
Ze vloog heel de tijd op en neer, weg van haar werpkistje en snel naar haar werpkistje treug.
Maar wat ze niet veel meer deed was in haar werpkistje gaan liggen en vrouwtje vertelde dan ook dat er waarschijnlijk als vogelpuppy’s waren en dat het vogelvouwtje voor het eten aan het zorgen was.
Wat had ik dan toch mazzel met mijn puppy’s die gewoon mamamelk lusten, ik had niet zo veel werk hoor,lekker bij hun gaan liggen en melk geven, dat vogelvrouwtje is vast erg jaloersop hondenvrouwtjes.

Toen het baasje thuis kwam van zijn werk kreeg hij de opdracht om in het werpkistje te kijken en ja hoor, de vogelpuppy’s zijn geboren.
Keiko, Miyuki en ik kregen dan ook te horen dat we de komende weken heel rustig moeten zijn als we achterbuiten spelen, want anders kunnen de vogelpuppy’s niet slapen.
Ook gaat vrouwtje of baasje eerst buiten kijken als wij buiten gaan spelen of er toevallig niet een vogelpuppy uit de werpkist is gevallen, want stel je voor dat wij ze als eerste zouden ontedekken dan zijn er zo geen vogelpuppy’s meer.
Wij hebben gezegt dat we erg goed zouden luisteren en dat we willen dat de vogelpuppy’s allemaal een leuk baasje of vrouwtje krijgen, net als de puppy’s van mij allemaal een leuk baasje en vrouwtje hebben.

5 gedachten over “Veel werk.

  1. Oh wat lief! Moeten jullie daar ook niet bovenop gaan liggen dan? Ze moeten toch warm blijven in hun kistje?

    Ik snap er ook niks van. Maatje brengt ook altijd puppies mee, maar hij noemt ze ratjes. Maar die worden maar nóóit groter en blijven altijd zo klein. Raar he? Ik wil er wel op gaan liggen zodat ze het warm hebben maar dat vind hij geen goed idee… Ik weet het ook niet meer πŸ™

    dikke poot πŸ˜€ X.

  2. Leuk hoior die vogel puppies.
    Wij hebben ook een nestje van een Winterkoninkje zitten, notabene in de krans aan de voordeur. Het rondje in de krans is op een klein gaatje na helemaal ichtgebouwd.
    Ben benieuwd, we gebruiken nu dus maar de keukendeur. πŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.