Zielig.

Keiko en ik waren vandaag erg zielig hoor, de hele dag hebben we in een hokje moeten zitten.
Dat hokje stond in een hal appart van de hal waar de keuringen van de show werden gedaan en we mochten er alleen maar uit om te plassen en po…n en om ons te laten keuren door de keurmeesteres.

Ook bij dat plassen en po…n was ik erg zielig, het vrouwtje wist al dat met Keiko naar buiten gaan geen zin had, maar ook voor mij was dat bij deze show waardeloos.
Er stonden wel twee grassprieten waarop al de hondjes van gisteren en vandaag (en dat waren er veel hoor) hun behoefte op deden.
Dan vinden jullie het toch ook niet gek dat ik daar ook niks heb gedaan, veel te vies voor mij dacht ik en heb het toen maar op gehoeden tot we weer naar de auto gingen.

Ook de keuringen waren appart, vrouwtje zegt dat ze dingen heeft gezien die ze nog nooit gezien had.
Ten eerste, normaal staan de benche’s rond de ring en nu niet, die stonden in een apparte hal en als je er zelf een bij had moest ook die in die hal gezet worden.
Ten tweede, een keurmeesteres met een meetlat, ze ging de honden meten of de schofthoogte wel goed was.
En ik moet zeggen dat ik het allemaal ook wel vreemd vond.

De keuringen van Keiko en mij waren pas vanmiddag net als van de andere Shiba’s, er waren maar liefst 68 andere honden voor ons van allemaal verschillende rassen (wel goed voor de rassenkennis van het vrouwtje).
Keiko ging als eerste van ons de ring in en het vrouwtje had goede hoop, de twee andere Shiba’s die met haar in de ring stonden hadden rare dingen, de een had echt ronde ogen die als een bolletje op het gezicht lagen en de ander een raar gezicht en stond te bibberen van de zenuwen en had dan ook haar staart tussen haar benen.
Maar de keurmeesters had ook wat aan Keiko op te merken, wat dat was niet goed te lezen in het keurverslag (iets wat met het lopen te maken had) dus kreeg zij een ZG en werd tweede geplaatst (ook de eerste had een ZG hoor, die met die bolle oogjes).
En toen ik, mijn eerste show voor heuze punten.
Het ging helemaal geweldig maar ik was volgens de keurmeesteres te jeugdig, maar wat wil je met een teef die is ingeschreven in de jeugdklasse.
Mijn voorborst was nog niet diep genoeg en nog een paar wazige dingen, ook die waren niet goed te lezen in dat in spijkerschrift op gestelde keurverslag.
Wat er wel duidelijk in beschreven stond was dat ik heel allert was met het lopen van de rondjes enzo, maar ja ik heb dan ook heel de tijd het vrouwtje strak aangekeken (dat moest met volgen op de hondenschool) en vrouwtje keek helemaal niet naar mij terwijl ze dat normaal wel doet, nou, ja zeg.
Ook ik ging de ring uit met een ZG en hoefde ook niet meer terug.

Degene die wel terug moest was Jan het baasje van Woef en Pride, we hebben heel de dag samen doorgebracht, wij naast elkaar in de hokjes en hun baasje en mijn vrouwtje maar gezellig kletsen.
Woef is dan ook de beste van het ras geworden, gefeliciteerd.
Pride heeft ook weer een puntje erbij, meisje ook jij gefeliciteerd.
En tot de volgende keer ergens in Nederland, op weer een andere hondenshow.
O ja, en de groetjes een jullie vrouwtje Wilma.

Zo dat was de show van vandaag en nu ga ik lekker slapen, want ik ben erg moe geworden.

6 gedachten over “Zielig.

 1. He toppie, meiden De volgende keer wordt het weer gegarandeerd een U tje.
  Hierbij zijn jullie allebei uitgenodigd voor een bezoek aan de dierentuin.
  Uiteraard samen met Tama & Miko,(als jullie dat willen) πŸ˜€

 2. He toppie, meiden De volgende keer wordt het weer gegarandeerd een U tje.
  Hierbij zijn jullie allebei uitgenodigd voor een bezoek aan de dierentuin.
  Uiteraard samen met Tama & Miko,(als jullie dat willen) πŸ˜€

 3. Een ZG is toch geweldig! Jullie zijn gewoon prachtig!
  Gaat het morgenavond nog door, Patricia? Ik wil die twee knapperts van jullie weer wel eens in levende lijve begroeteen!

 4. Ilone; ze zijn natuurlijk helemaal toppie, maar als je met twee van die rare Shiba’s in de ring staat krijg je toch weer hoop, die was namelijk verdwenen toen de meetlat er aan te pas kwam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.