Etensritueel.

Als Keiko n ik eten krijgen is het iedere keer hetzelfde.
Zodra Keiko de bekers hoort wordt ik door haar aangevallen, nou ja, in mijn nek gepakt, waarmee ze wil laten zien dat ze nog steeds de baas is en dat zij als eerste eten moet krijgen.
Daarbij rennen we dan door de hele huiskamer en keuken heen, tot het baasje of vrouwtje met de bekers vol brokjes richting keuken gaan.

Dan moeten we netjes gaan zitten.
Moet je zien wat een leuk gezicht dat is, twee hondjes die met smacht op hun eten zitten te wachten.

Als de brokjes dan in onze bakjes zitten, moeten we een paar opdrachten doen, comando’s uitvoeren beter gezegd.Keiko is dan de eerste en ik moet blijven zitten waar ik zit en daarna mag ik.Kom, tussen, zit, af, voet, los en apport zijn dingen die dan wel eens gezegd worden en wij zijn zo gek om het te doen.Maar als we de comando’s goed hebben gedaan volgt het comando “goed zo” en dan mag diegene die dat te horen krijgt gaan eten.Keiko en ik vliegen dan uit de bocht zo’n haast hebben we dan, stel je voor dat ze zich bedenken en we mogen weer niet eten.

Soms gooit vrouwtje het wel eens door elkaar en dan snappen keiko en ik er niks meer van.
Dan gaat Keiko het comando dat eigenlijk voor mij bedoeld is doen en anders om, grappig toch.
En krijg ik als eerste het comando “goed zo” dan blijf ik zitten of staan, want Keiko is de baas en die moet als eerste eten, anders krijg ik morgen nog meer op mijn donder als de bekers voor de dag komen.
Zo dat is ons etensritueel!

Nu de dag van vandaag.
Keiko en ik zijn allebei in bad geweest en daarna kregen we een warm windje over ons lijfje heen (vrouwtje noemde dat ding een fohn), zodat we weer droog werden.
Een borstel beurt volgde ook nog en onze nagels waren van de week al geknipt en gevijld.
Wat ruiken we weer vies, geef ons maar de lucht van regen en modder, maar vrouwtje vind dat we wel lekker ruiken.
Dit alles is gedaan om morgen goed voor de dag te komen op de hondenshow in Goes, duimen allemaal he!
Ook al de spulletjes die morgen mee moeten staan al klaar, want vanavond heeft het vrouwtje daar geen tijd voor, want twee verjaardagen op een avond is al genoeg en dan hoeft ze niet nog meer werk.

4 gedachten over “Etensritueel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.