Okaya en Oyuki

Zo weer lekker druk gehad deze week.

Maandag weer net als altijd naar de hondenschool. Wauw wat ging dat weer goed en dan te denken dat mensen schrijven dat een Shiba niet los kan lopen, wij volgen zelfs nog comando’s op.

Dinsdag was vrouwtje toen wij lagen te slapen even naar opa en oma om te kijken hoe het daar ging. Toen ze thuis kwam was ze erg stil en wij dus ook maar.

Woensdag mocht ik (Miyuki) helemaal alleen mee, maar dat vind ik nooit niet zo leuk. De dierendokter was waar ik naar toe mocht en de reden was de jaarlijkse spuitjes. Ook moest ik op de weegschaal, want vrouwtje en baasje vonden mij sinds dat ik puppy’s had gehad een stuk dikker, maar de cijfers die te voorschijn kwamen waren 7,4 en dat is echt wel normaal voor mij. Alleen heb ik erg veel haartjes en die doen mij dik laten lijken. Ook mocht ik met vrouwtje een mooie poster gaan ophalen bij een drukkerij. Ik (Keiko) ben de gene die er op staat en ik (Miyuki) was dan ook erg jaloers toen ik het zag, maar ik moet zeggen hij is mooiiiii. Die poster werd ’s avonds al weer weg gebracht voor vrijdag.

Op donderdag was er voor ons een rustdag.

Vrijdag was het best spannend. Oké voor ons niet zo, maar voor ons mensenvriendinnetje Quinty. Zij moest een spreekbeurt houden op school en ze had als onderwerp de Shiba uit gekozen. En wij moesten zorgen dat we er waren om geaaid en gekroeld te worden door 28 kindjes. ‘S avonds waren baasje en vrouwtje weer even naar opa en oma en ze kwamen een beetje blij terug.

Op zaterdag kwam Mariska met Simba en Ziggy, maar Mariska en vrouwtje gingen al snel weer weg. De vergadering van de rasvereneging stond in hun agenda. ‘S avonds zijn wij allemaal thuis gebleven en de mensen stapte weer in de auto. Tilburg was de plaats waar ze naar toe gingen en het doel het afgeven van de stamboom van Okaya. Haar hebben we al meer gezien en er werden dan ook deze keer geen foto’s gemaakt, maar gekroeld of er levens vanaf hingen.

En vandaag. Vroeg op, tenminste Mariska, Simba en Ziggy. Voor hun stond er een behendigheidswedstrijd op de agenda. Wij konden wat uitslapen. Maar niet al te lang, want wij hadden nog een autorit van ruim 2 uur voor de boeg. Dsc02821_small En als je goed kijkt zie je naar wie we toen gingen.

Oyuki was de gelukkige vandaag die zijn stamboom mocht ontvangen. De reis ging dus naar Enschede. Ook al zo’n pracht kerel die we al  die tijd niet meer gezien hadden.

Vrouwtje zegt dat hij wel wat van papa Ziggy weg heeft. In ieder geval zijn karaktertje.

Dsc02838_small Na dat we lekker wat binnen hadden gespeeld zijn we gaan wandelen. Eesrt een stukje aan de riem toen even los (dat mocht eigenlijk niet) en daarna weer aan de riem. Ik (Rontu) heb dan ook de hele tijd in de gaten gehouden dat er niks fout ging toen we los mochten rennen.

Dsc02845_small Ik (Keiko) ben helemaal uit mijn dak gegaan. Kijk ik kan zelfs pootjesstand en dan ook nog vooruit lopen. Vrouwtje zegt dan ook dat ik een rare snuiter ben, want zo heb ik flaporen, nu heb ik een hele hoge staart. Ze is dan ook benieuwd wat ze de volgende keer ziet op een foto, want deze rare dingen ziet ze niet als ik voorbij zoef.

En Oyuki en ik (Miyuki) zijn even samen op pad geweest om dingen duidelijk over te dragen. Want zeg nou zelf van wie kan die kleine beter leren om los te lopen dan van zijn eigen mama.

Photobucket

Na een lange rit terug naar huis die we natuurlijk hebben benut om te dromen gaan we nu weer ons huisje in om daar verder te dromen. Maar we hopen wel dat het de komende week wat minder druk is zodat we lekker kunnen wandelen en spelen met het vrouwtje.

4 gedachten over “Okaya en Oyuki

  1. Wauw, dat ziet er wel super gezellig uit! Vergeleken met mijn mama is Yuki wel heel groot! Keiko heeft wel een mooie pluimstaart als ze rent. Knuffel van Kayra

  2. Jeetje mijn andere broertje is ook al zo’n kanjer. Ik voel me steeds kleiner worden, of lijk ik gewoon een beetje op mama Miyuki.
    Knuffel Osha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.