Dierendokter.

Nog nooit is het hier in huis nodig geweest om naar de dierendokter te gaan voor iets anders dan een spuitje, maar vanaf vandaag is daar verandering in gekomen.

Ik (Miyuki) was de klos. Eerder deze week hebben mama Rontu en ik ruzie gehad en toen hadden het baasje en vrouwtje het gaatje in mijn wang wel ontsmet en dat was dus goed. Maar vandaag werd die bult op mijn hoofd wel erg groot en die ging ook pijn doen en ik vond het dan ook echt niet fijn dat vrouwtje in de buurt kwam met haar hand. Ook mijn puppy’s wilde ik niet in de buurt hebben van die bult en vrouwtje had zoiets van tot hier en niet verder. Puppy’s hebben en puppy zijn moet leuk zijn en dus op naar de dierendokter.

In de behandelkamer keek hij eerst eens goed naar me en vertelde dat ik er erg goed uit zag. Oké de melkbar stond op ontploffen, een flinke bult op mijn hoofd en mijn oogjes een beetje sip, maar dat was het dan ook. Hij nam mijn temperatuur op en schrok even, 39,5 is toch echt verhoging. Eet, drinkt, plast, po..t ze goed? Ja hoor, was het antwoord van het vrouwtje. Toen ging hij even naar die bult kijken, ohhh, hij zag het al. Onder die bult had ook een wondje gezeten (die hadden baasje en vrouwtje niet gevonden door de dikke vacht die wij Shiba’s hebben, ik had daar ook niet gebloed) en dat was een fikse ontsteking geworden die hij gelijk wilde oplossen. Even wat haartjes weg scheren, bult open snijden en vuil er uit halen. Maar omdat ik nog volop gegeten had kon hij me niet even laten slapen door middel van een kleine roes en ging dat dus niet lukken. Hij drukte nog eens even op de bult, zette zijn vinger onder de korst en trok hem er zo helemaal vanaf. Pppfff, bahhh, wat stonk dat zeg en wat voor rare prut kwam er uit die bult, maar wel een opluchting. Maar nu heb ik een gapende bult op mij hoofd en dat ziet er ook niet uit, maar de pijn is weg.

Photobucket

Toen ik weer thuis kwam was ik even bang dat mijn puppy’s zouden schrikken, maar gelukkig dat deden ze niet en daar was ik dan ook erg blij om. Mijn eerste pilletjes heb ik al op, ja pilletjes, want ik heb pijnstillers voor 3 dagen en een antibioticakuurtje. Ook moet vrouwtje de komende dagen mijn gapende bult een paar keer per dag uitwassen met Betadine shampoo en daarmee het gaatje open houden zodat het vuil er uit kan. Dt allemaal voor een goed doel. Want ik moet zeggen, nu vind ik het weer leuk dat de puppy’s komen kroelen en samen met mij mee eten. PUPPY’S HEBBEN IS DUS WEL LEUK, als je maar niet ziek bent.

4 gedachten over “Dierendokter.

  1. Jeetje Miyuki dat was even schrikken. Je ziet er wel zielig uit hoor. Gelukkig is de pijn weer weg en kan je genieten van je mooie puppy’s. Ze worden nu echte hondjes hoor en lekker ontdeugend.Tot volgende week.

  2. Hoi meisje,

    Ik ben wel geschrokken van dit verhaal en als vrouwtje haar boterham op heeft kom ik naar je toe om je een dikke knuffel te geven.

    kus van je vriendje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.