Lang lang geleden…..

Lang lang geleden waren er eens 5 kleine puppy’s……En nu, nu zijn er 5 grootte puppy’s en omdat het al heel lang geleden is dat er foto’s van alleen de kopjes zijn gemaakt hebben we dat even tegen het vrouwtje en baasje gezegt. Oohhh ja, zeiden ze en gingen gelijk aan de gang en het resultaat…. mag er zijn.

Dsc01318_small_2

Teefje rood, "Piepdoos" zoals de mensenvriendinnetjes ze uit de buurt hebben genoemd. Wat een dotje, met een gewicht van ondertussen 1258 gram. Dsc01322_small

Reutje blauw, "Slaapkop" is de bijnaam die hij gekregen heeft. Dromen kan hij als de beste en van slapen wordt je groot en dat blijkt wel uit zijn gewicht, 1340 gram.

Dsc01319_small_2 Teefje oranje, "Miyuki junior" en we moeten zeggen ze gaat haar bijnaam steeds meer eer aan doen, de dondersteen. Dat ze het druk heeft met spelen en streken uit halen is aan haar gewicht wel te zien, ze weegt namelijk maar 1198 gram, de lichtste van het hele stel. Dsc01325_small Teefje groen, "Dracula", want deze dame zet echt overal haar tandjes in en dan heb ik het over je vingers, je nek, je voeten en ga zo maar door. Haar gewicht; 1264 gram. Dsc01321_small

En dan de laatste, reutje paars, "Papzak". Deze stoere jongen is het lievelingetje van ons mensenvriendinnetje Lore. Zodra deze dan ook de voordeur door komt is hij van de partij, ook al lag hij lekker te slapen. Zijn bijnaam doet hij ook echt wel eer aan, hij is ons zwaargewichtje en weegt ondertussen 1536 gram.

Ondertussen hebben al de puppy’s een echte stoer halsbandje om en dat is dan ook de eerste stap om straks op straat te gaan. Dit duurt nog wel een week, want eerst moeten ze hun spuitjes gaan halen bij de dierendokter en dat gaat volgende week vrijdag om 14.50 gebeuren. Ook gaan ze dan voor het eerst in de auto mee, spannend.

Dsc01308_small

Hier zijn de teefjes rood en groen aan het kijken wie de grootste mond heeft en als je goed kijkt zie je wie de winnaar is, teefje rood. Maar eigenlijk zijn ze gewoon aan het kijken hoe hard je ergens in kan en mag bijten en als de ander vind dat het te hard gaat gaat die heel hard piepen.

En dan nog even dit, de puppy’s doen de meeste van hun plasjes en po..jes al netjes buiten. Vannacht werden we gewoon wakker gemaakt door hun en jawel hoor, toen vrouwtje haar bedje uit ging en hun buiten zetten gingen ze allemaal wel iets doen. Weer terug bij mama Miyuki gingen ze gelijk weer slapen. Wauw, wat is dit fijn…. alleen ’s nacht wakker gemaakt worden, ach het is voor een goed doel. Overdag lopen ze het meeste van de dag lekker door de huiskamer en komen dan soms lekker even kroelen bij mij (oma Rontu).

Photobucket

En als ze naar mij (tante Keiko) toen komen dan waarschuw ik ze dat ze me met rust moeten laten tot dat ik zeg dat ze met mij mogen spelen. Ook dat snappen ze al vrij goed, de schatjes. En nu, gaan we weer lekker van de puppy’s genieten, want soms kunnen ze ook wel lompe streken uit halen.

7 gedachten over “Lang lang geleden…..

 1. Joyce; ja ze hebben al een naampje, maar we weten nog niet welke naam bij welke pup hoort, want de baasjes hebben de namen zelf uitgezocht, dus daar moet je op wachten tot we de chipper op bezoek hebben gehad.

 2. Ik durf bijna niet te komen kijken want wat zien ze er weer super leuk uit. Tja ik heb nu voorlopig een ander huisdier hier een K A T!!! Het is natuurlijk geven en nemen……als dat maar goed komt. In ieder geval willen wij zo snel mogelijk komen kijken ik bel wel even,

  Zoen Tal

 3. Tal,

  Je bent van harte welkom…kom wel voor 25 oktober langs, want dan gaan ze een voor een de deur uit.

  Ik wist dat Monique al bij je ingetrokken is, maar om ze nu als K A T te betitelen…als dat inderdaad maar goed gaat 😉

 4. Wouw wat groeien ze toch ontzettend hard en wat zijn ze ontzettend leuk, heb nu alweer zin in morgen lekker ravotten met de pups want dat kan nu inmiddels wel zo te lezen. En dat 25 oktober nog maar heeeeeeel lang mag duren (sorry voor de nieuwe baasjes)

  Dikke knuffel van ons drietjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.