Puppy’s geboren!

Ik weet nu eindelijk waarom ik de laatste tijd zoveel ben aangekomen. Ik was blijkbaar in verwachting.

Omdat ik gisteren ochtend al een lage temperatuur had (Ilone; we wilde pas bellen als het echt nodig was, maar bedankt voor het stand-by staan), verwachtte mijn baasje al dat het vannacht zou gebeuren. Daarom bleef hij al veel langer op dan normaal, en ik mocht vaak naar buiten. Het vrouwtje was al om 21:00 naar bed gegaan om alvast een paar uur te slapen. Om 23:30 besloot het baasje dat het tijd was voor aflos, zodat hij zelf naar bed kon gaan, en te zorgen dat het vrouwtje over mij zou waken.

Mijn baasje heeft niet lang in bed gelegen, want ik begon om 00:00 met persbewegingen. Dus mijn vrouwtje gauw geroepen. Even moest ik schreeuwen van de pijn, waarna om 0:30 mijn eerste puppy geboren is, een reu (met het blauwe lintje) van maar liefst 279 gram.

Een klein kwartier later om 0:49 kwam de tweede pup, een teef (met het rode lintje) en een gewicht van 201 gram. Ze floepte er zomaar uit, zonder dat ik moest schreeuwen van de pijn.

21 minuten daarna om 01:10 kwam er weer een pup. Wederom een reu van nu 247 gram (met het groene lintje). Mijn baasje dacht dat ik al klaar was, want op de echo waren tenslotte 3 puppy’s te zien. Maar het vrouwtje vond dat ik nog steeds erg onrustig was….

En ja hoor…om 01:33 werd een vierde pup geboren deze keer weer een teefje met een gewicht van 234 gram (voorzien van een blauw / groen lintje, want meer kleuren hadden we niet). Zo had ik toch mooi vier puppy’s ter wereld gebracht, eigenlijk ging het dus allemaal vanzelf en snel achter elkaar. En toch zat het nog niet lekker…zou er dan toch een vijfde pup aankomen!?

En jawel hoor….om 01:51 werd de vijfde en laatste pup geboren, weer een reutje van 238 gram.

Het zijn er dus uiteindelijk 5 puppy’s, 3 reutjes, 2 teefjes, en allemaal rood of sesam. Zo nu ga ik gauw slapen terwijl het vrouwtje de puppy’s weer aan mijn buik legt, zodat ze lekker melk kunnen drinken.

32 gedachten over “Puppy’s geboren!

 1. Hoi, hartelijk gefeliciteerd. Vijf puppies, geweldig zeg. Hartstikke goed gedaan hoor, Rontu.
  Patricia en Remco, geniet de komende tijd maar goed van het kleine grut.

 2. Welkom, lieve kleine puppies.Wat zien jullie er lief uit. Het spijt me voor de baasjes dat ik het goed geraden heb, maar jullie mogen wel met mij kroelen maar niet voor vast hier komen wonen.
  Volgens mij had ik ook nog gezegd, 2 donkere jongens en 3 blonden meiden. Maar dat zien we nog wel.
  Tot straks, mmm beschuit met muisjes! πŸ˜› πŸ˜› πŸ˜› πŸ˜› πŸ˜›

 3. vanmorgen vroeg: telefoon..
  Mijn vader antwoorde met: “is goed, zal ik doen” En met de vraag of alles goed was gegaan. Toen er was opgehangen, kregen we het bericht: PUPPY’S!! We hebben even met zn allen gejuicht, en de site meteen opgezocht! gefeliciteerd!

 4. Goed gedaan meid ik ben trots op je hoor. Patrica en remco geniet ervan en we willen wel graag een keer op kraamviste komen.
  suc6 de komende dagen en weken

 5. Jeeeeeehhhhhhh,de puppies zijn geboren,GEFELICITEERD! dat heb je nogal vlot gedaan ook,nou geniet er maar lekker van en je baasjes ook en Keiko,want die zal wel gaan mee moederen denken wij,hihi. πŸ˜€

 6. VIJF!!! Van harte gefeliciteerd ermee! En wat knap gedaan Rontu en natuurlijk ook Remko en Patricia!
  Geniet ervan en we komen snel kijken als ze een klein beetje gegroeid zijn. Veel liefs en het allerbeste!

  p.s. Hoe ging/gaat het met Keiko. Moedert ze al wat mee?

 7. rontu,

  Het is december en de Sint is hier
  En brengt iedereen weer volop vertier
  Zwarte Piet loert nu door ramen en spleten
  En komt zo heel wat leuke details te weten
  Sint weet dat je nou al 1 bent
  En dat de hele buurt je kent
  Dus zaten Sint en Piet te denken
  Dat rontu bediend moet worden op z’n wenken
  Gelukkig zag de Sint ineens het licht
  Er verscheen een glimlach op zijn gezicht
  Dit is ’t cadeau dat precies bij je past
  de 5 puppie’s is je vast niet tot last
  Je bent vast wel blij dat Sint er weer was
  Dank je dat je dit gedicht zo mooi voorlas

  Groeten, Sint & Piet

 8. He,he ze zijn er hoor de puppies Gefelicicteerd allemaal en nog wel 5 stuks dat is veel. Nou Remko en Patricia jullie hoeven je eigen niet te vervele de komende weken, heel veel plezier ermee

  Doeiiii Ine en Daigomi en Etsu πŸ˜› πŸ˜›

 9. Geweldig, daar zijn ze dan!! Zelfs 5, ongelooflijk. Nou, goed gedaan hoor Rontu. Ga nu maar lekker van de kleintjes genieten. En Keiko wij hopen dat jij er ook veel plezier mee zal hebben. Remko en Patricia, wij wensen jullie ook veel plezier met de pups. Het zal nu wel een drukke periode zijn maar waarschijnlijk ook erg leuk. Gefeliciteerd, en we komen binnenkort een keer op kraamvisite. Groetjes, van ons allen.

 10. Gefeliciteerd Rontu, dat heb je geweldig goed gedaan! Leuk hoor, en zo veel! Hebben we gelijk weer een nieuw nestje om met spannig te volgen en te zien opgroeien, Leuk!
  En het zijn ook nog eens halfzusjes en broertjes van Mika, Kenta en Yoko πŸ˜›

 11. Nancy; met Keiko gaat alles goed, ik heb ze net even aan de puppy´s laten ruiken toen Remko even met Rontu een pitstop was maken (want je denkt toch niet dat Rontu haar puupy´s lang alleen laat) en nu is de rust ik haar dan ook wedergekeerd.

  Gerrie; jullie Sinterklaaas kan zeker niet meer stuk, als jullie weten hoe het met de puppy´s gaat kun je altijd belllen hoor.

  Iedereen; bedankt voor de felicitaties en we genieten er zeker van.

 12. hoiiiiiiiiiiiiiiiiiii, mijn zusje heeft puppies,van harte gefeliciteerd.
  We zien nu pas de site omdat we vanmorgen vroeg al richting Banshu zijn gegaan.
  Bij Ilone hoorde we dat ze vanacht waren geboren.
  Waanzinnig goed zeg.
  Uiteraard ook Remco & Patricia gefeliciteerd met deze geweldige aanwinst.
  5 Droppies van moppies.
  πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

 13. Hoi Allemaal,

  Wat een pracht pups. Gefeliciteerd!!!
  Zo te zien met moeder en kinderen alles goed.
  Veel plezier met het kleine grut.
  Geniet er maar van!!!

  Liefs
  Brigitte

 14. wat leuk wat leuk! En wat een kroelies! Remko, ben je niet meer de enige ‘man’in huis! Wat ontzettend leuk en fijn dat het snel engoed is gegaan! Ik hou jullie log in de gaten en ga jullie zeker bellen… tot zover geniet er lekker van!!!

 15. SUPERRRRRRRRRRRRRRR, namens de hele fam. van ginneken in de gerbrandyhof GEFELICITEERD, en ook wij komen ergens in de loop van de tijd beschuit met muisjes eten, roze en blauwe!!!!
  Heel veel geluk en we horen snel, we blijven het volgen zoen ook voor Rontu, knap hoor

 16. Jahoeeee daar zijn ze dan 5 geweldig mooie ukkie`s, gefeliciteerd Rontu met je zoontjes en dochtertjes en uiteraard ook gefeliciteerd voor jullie baasjes en Keiko. Ze zien er erg schattig uit.Geniet ervan enne wij zien de foto`s wel komen.

  Groetjes Simba, Ziggy en Mariska

 17. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van de vijfling! Wat geweldig zeg, 5 van die kleine puppietjes. Geniet ervan, voor je het weet gaan ze de beest uithangen!

  Groetjes Mirjam en Michael.

 18. Gefeliciteerd,gefeliciteerd,gefeliciteerd,gefeliciteerd,gefeliciteerd.Geweldig 5 van die kleine puppietjes geniet ervan
  Groetjes Henk ,Esther,Tessa en Sanne.

 19. Patricia en Remko, gefeliciteerd met het grut
  Gaan de groei volgen op jullie weblog, geniet ervan en hou ze niet allemaal zelf zoals wij met de bullen hebben gedaan, je huis is zo vol

  groetjes Leni en Roel

 20. Hoi Patricia en Remko,
  Gefeliciteerd met dit gigantische Shiba nest! Vind het erg knap hoor van Rontu, 5 puppies in haar eerste nestje. Ze heeft wel precies gewacht tot 4 december, zodat mijn voorspelling niet is uitgekomen. Oh well, win ook nooit met de loterij ;-).
  Nou, geniet ervan en ik hoop dat ze jullie wat nachtrust gunnen!
  Groetjes,
  Vivienne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.