Een nieuwe camera

Het was dan gisteren wel de verjaardag van Opa, maar we hebben onszelf ook verwend met een nieuw speeltje!

Remko heeft namelijk gisteren een nieuw fototoestel gekocht (een Minolta Dynax 5D met 18-70 lens). Niet dat de oude kapot was, alleen was die onder weinig licht niet zo goed. Je kreeg dan al snel veel ruis.

Een digitale spiegel reflex camera (d-slr) heeft een veel grotere beeldchip, waardoor die veel lichtgevoeliger is, daarnaast heeft zo’n d-slr een veel kleinere scherptediepte.

Deze foto’s zijn beide genomen met de nieuwe camera. Waarbij je goed ziet wat het effect is van een kleinere scherptediepte. Op de bovenste is scherpgesteld op Rontu en de onderste foto is scherp gesteld op Keiko. Je kan hierdoor veel meer nadruk leggen op het belangrijkste onderwerp van de foto.

Nu nog sparen voor een paar extra lenzen, want de vorige camera heeft een bereik van 28-200. Overigens moet je op een digitale camera de brandpuntsafstanden vermenigvuldigen met 1,5. Dus de 18-70 lens is dus eigenlijk een 27-105 lens.

We zullen dus voorlopig ook nog foto’s blijven maken met de andere camera, want die hebben we niet weggedaan.

8 gedachten over “Een nieuwe camera

 1. Super! Van harte gefeliciteerd met deze geweldige nieuwe aankoop! Echt prachtige foto’s. Ben benieuwd naar de resultaten in een grote hal bij de hondenshows. Wel verstandig om de “oude” camera te behouden.
  Liefs en fijn weekend! ( mooi weer om foto’s te maken in het bos!)

  p.s. Dit stukje is overigens vast geschreven door Remko!?

 2. ja dit stukje heeft remko geschreven toen ik het eerste stukje las dacht ik al remko waarom vraag het me niet maar klopt het patrica

 3. Super leuke log, wij hebben een golden retriever en 3 poezen, dus het is bij ons ook een gezellige beesten bende.
  Ik ga je log zeker in de gaten houden.
  Kom je ook een keer op die van mij?

  Groetjes
  Marjolijn

 4. ziet er gelikt uit eindelijk echte knappe foto’s van de 2 mooiste honden die ik ken, en met de lenzen tja da’s niet moeilijk bel die lieve nicht van jullie op 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.