1ste Echte behendigheidswedstrijd.

Ja het was weer zover, op een dag dat heel Nederland vrij is en dus kan uitslapen, loopt hier gewoon om kwart over zeven de wekker af.
Maar het was vandaag dan ook de dag der dagen, ik moest mijn eerste echte behendigheidswedstrijd lopen samen met het baasje.
Dus zijn we met z’n viertjes om half negen in de auto gestapt om naar Oosterhout te gaan.

Wat ik ten eerste even kwijt wil; ik vond het super dat er zoveel mensen naar mij en het baasje kwamen kijken, zelfs de juffrouw en meneer van school.

Toen de wedstrijd.
Als eerste moest het onderdeel spel gelopen worden, dit houdt in dat je in dertig seconden zo veel mogelijk punten haalt door hindernissen te nemen.
Het baasje mocht eerst het parcours vekennen en zoals jullie zien doe je dat met je handen in je zak.
Het ging super tot ik bij de wip kwam, erop ging ook nog goed maar bij het eraf gaan kwam de wip niet op de grond en ja hoor toen stond er dus gelijk een diskwalificatie achter ons nummer.
Wat wel inhield dat ik gelijk geoorloofd konijnenkeutels kon gaan zoeken.

Als tweede moest het onderdeel vast parcours gelopen worden, dit houdt in dat je zo snel mogelijk de hindernissen volgens een bepaalde volgorde moest lopen en dan ook nog zo snel mogelijk.
Ook daar werd er al snel een diskwalifivatie achter ons nummer gescreven, vrouwtje wist zelfs nog niet waarvoor.
Wat ze wel weet is dat ik de bloempjes wel erg intressant vond en misschien had ik ook de zenuwen, omdat de juffrouw en meneer stonden te kijken.

Als derde moest het onderdeel jumping gelopen worden, dit is het zelfde al daarnet maar dan alleen met toestellen waar geen raakvlakken aan zitten (dus geen wip, kat en a-schutting), maar wel de tunnel, slurf, hoogtesprongen en paaltjes.Daar ging het ook weer super, ik ging zelfs zo snel dat het baasje mij niet bij kon houden, maar toch had ik op het einde weer een diskwalificatie achter ons nummer staan, ik had drie keer een hindernis voor de eerste keer geweigerd, de tweede keer nam ik ze wel hoor, maar dat mocht niet baten.

Voor de behendigheids freaks onder onsin het kort dus;
A-klasse medium;
Spel; Disk.
Vast parcours; Disk
Jumping; Disk
Maar al met al hebben we een leuke dag gehad, ja zelfs het baasje en hij heeft ons net weer ingescreven voor een wedstrijd in Nijmegen ergens eind Juni.

Vanavond blijf ik lekker thuis, de school gaat wel gewoon door maar ik ben te moe, want toch maak je veel mee op zo’n dag waardoor je moe word.
Rontu, het baasje en vrouwtje gaan wel naar school maar of dat een succes wordt weten ze ook nog niet, ze zien wel hoe lang Rontu het vol houdt, want ook die is erg moe ook al heeft ze niks gedaan.
Voor straks weltrusten dus, want ik kruip nu al in de stoel om te gaan slepen en verdwijn wel in mijn huisje al ze allemaal weer thuis zijn.

O, ja we hebben nog nieuws.
Bij Ilone (onze fokker) zijn weer pups geboren, twee reutjes en een teefje
Piepster en de rest; gefeliciteerd met de geboorte van de pups en voed ze maar liefdevol op, zo lief je zelf bent bijvoorbeeld.

6 gedachten over “1ste Echte behendigheidswedstrijd.

  1. Okee keiko,jou kennend ging je als een speer,Het is alleen jammer dat Oosterhout niet echt naast de deur ligt,maar ik en mijn baasjes komen zeker een keer kijken,hou ons even op de hoogte waar jullie moeten lopen OK! 😀
    Groetjes

  2. Hoi,

    Jammer dat er drie keer een disk staat maar zo te lezen heb je het toch maar kei goed gedaan, het valt ook niet mee als Shiba zijnde meteen de eerste wedstrijd alles goed te doen er zijn namelijk zoveeeeel nieuwe dingen te zien. Als de wedstrijd in Nijmegen eind juni op zondag is komen we zeker kijken.

    Groetjes Mariska en een poot van Simba en Ziggy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.