Ik mag ook niks!

Vanmorgen hebben Keiko en ik ons heel de morgen uitstekend gedragen.
Het baasje was namelijk thuis aan het werk en dan hoeven we niet in ons huisje.
Meestal ga ik dan wel wat hondenkwaad uithalen, zoals op en neer rennen van boven naar beneden en dan onderweg even sumoworstelen met Keiko op het bed.
Maar nee, vandaag heb ik me kunnen beheersen en Keiko die doet nooit iets wat niet mag, teminste dat zeggen baasje en vrouwtje.

Maar vanmiddag toen het vrouwtje ook weer thuis was, lukte het beheersen me niet meer.
Toen het vrouwtje op de bank lag (ze lag gewoon te slapen midden op de dag) wilde ik spelen en heb haar dus maar even tot leven geroepen.
Maar dat dan wel zonder succes en toen moest ik mezelf maar gaan vermaken.
Met Keiko spelen was geen optie, daar speel ik al zoveel mee, ik wilde eens wat anders.

En toen, toen wist ik het.
Toen ik nog heel klein was deed ik het bij de fokker ook al, hier zie je me bezig of was ik al klaar, ik weet het niet meer.

Nou terug naar vanmiddag, het vrouwtje schoot op eens omhoog vanaf de bank.Ze had namelijk toch wel in de gaten dat ik iets aan het doen was wat ze niet goed vond.Ik had al een heel kuiltje gegraven (hier was het al bijna weer op geruimd) toen ze bij mij kwam en ik te horen kreeg dat ik dat niet mocht doen.Maar toen ik te horen kreeg dat ik dat niet mocht, had ik zoiets van; heb je het tegen mij?En ben eens om me heen gaan staan kijken waar ik Keiko kon vinden, want die had dit toch gedaan en ik was alleen de kuil weer aan het dicht gooien.En vrouwtje; ik had toch gevraagd of je met mij kwam spelen, maar nee hoor, jij bleef op de bank liggen.Dus, eigen schuld dikke bult, dan ga ik andere dingen doen, zoals kuilen dicht gooien of toch kuilen graven, maar toch ben ik er van overtuigd dat Keiko het gedaan heeft.

Na een half uurtje is het vrouwtje wel met mij gaan spelen hoor, want dat doet ze alleen als zij het zelf wil en niet wanneer ik haar er om vraag, ze zegt dat zij de baas is en die maakt uit wanneer er gespeeld word.

Verder moest ik van Keiko zeggen dat als iemand maandag (tweede Pinksterdag) naar haar wil komen kijken dat van haar wel mag hoor.
De behendigheidswedstriijd wordt gehouden in Oosterhout en het begint om half tien, maar wanneer het baasje en Keiko aan de beurt zijn dat weten ze niet precies. maar ze hebben nummer 58.
Ik ga ook mee hoor, want ik moet toch ook weten hoe ik het later moet gaan doen.

2 gedachten over “Ik mag ook niks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.