Gewoon weer rustig.

Vanmorgen zijn we eerst naar een verjaardag geweest van een oom van mij (Remko) en daarna was het weer een rustige zondag.

Na de start van de Formule 1 zijn we weer een stuk door het bos gaan wandelen, ja zo een aantal weken niet (door de loopsheid van Rontu) en zo drie dagen achter elkaar.
Maar ja, van zulk mooi weer moet je genieten.
Dat hebben ik (Remko), Keiko en Rontu dan ook weer gedaan op het dakterras, ik in de hangmat en de twee hondjes ergens op de grond en ik (Patricia) heb weer eens gezellig met de buren en hun kindjes op straat gestaan om te kletsen en te spelen.

Weet je, ik (Patricia) had een diertje mee genomen uit het bos, ze noemen het een Teek.
Ik kwam er achter omdat hij uit mijn haren viel en net langs mijn neus gleed, kriebel kriebel, dus ik kijken wat dat was en ja, een Teek, het eerste wat ik deed was dat beesje dood maken.
Daarna heb ik gelijk mij en de hondjes helemaal na gekeken op beestjes en gelukkig hadden we er niet nog meer bij, want ze kunnen je met een ziekte besmetten.
De ziekte van Lyme wordt deze ook wle genoemd en hij is bij honden goed te behandelen, maar dat wil niet zeggen dat je Teken moet laten zitten.
Om ze eruit te halen gebruik ik een Tekentang en ontsmet de wond als ik de Teek eruit heb gehaald.
Vroeger werd er gezegd dat je de Teek voor je hem eruit ging halen moest laten schrikken (door middel van alcohol of zo), maar dat is dus niet wat je moet doen, want juist dan leegt de Teek zijn maag in jou of de hond en dan kan er besmetting volgen.

5 gedachten over “Gewoon weer rustig.

  1. hoi, ons vrouwtje(tanja) heeft op jullie site gekeken toen wij lagen te slapen, en vondt het leuk om te kijken hoe het met keiko en rontu ging. ze had jullie nog gezien in januari toen ze voor mijn dochter wajima spulletjes ging halen.
    goetjes van mijn baasjes wilko en tanja van loon

  2. Nou, nou, wat een wijze les. je kan nog wat leren van jullie. Je kan wel zien dat Patricia de KK cursussen doet. Nee hoor, hartstikke goed. 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.