Zonnige zondag.

Eerst even dit.
Gisteren stond er een vraag in ons verhaaltje, wat heb ik in mijn bek?
Nou een paasei (een hard gekookt ei dat geverfd is), die moesten we vorig jaar apporteren tijdens de paaswandeling van onze hondenschool Exarcio.
Tijdens zulke wandelingen verzinnen ze altijd wel iets waardoor het een dolle boel wordt.
Ook als we met hun naar Zwitserland gaan worden er altijd wel erg leuke dingen gedaan en daarom gaan we in Mei al weer voor de derde keer me hun mee.
Deze keer mag Rontu ook mee en dat is natuurlijk voor ons ook anders, eerst hadden we alleen Keiko bij en dan kon de ander filmen of foto’s maken onder het trainen maar nu gaan we allebei trainen met ieder onze eigen hond (ik met Keiko en Remko met Rontu).

Vandaag hebben de hondjes weer heel de dag in de tuin doorgedracht, samen spelen, stoeien en zonnen, want hun buikjes moeten nog steeds bruin worden maar dat is nog niet gelukt.
En dat is dan wat ze op zo’n zonnige zondag voor elkaar proberen te krijgen.

Verder is de hoepel ook weer uit de kast gehaald en zijn ook de paaltjes weer in de tuin geplaatst.
Dit zijn allemaal dingen waardoor het behendigheid geoefend kan worden en ik moet zeggen de hondjes vinden het nog steeds leuk om te doen.
Keiko sprong vandaag wel op ruim een meter hoogte door de hoepel, dit kwam omdat ze aan Rontu wilde laten zien dat ze het zo goed kon.
Baasje had het helemaal niet in de gaten dat hij de hoepel zo hoog had, hij was namelijk de snoepjes aan het klein maken en daar ging Keiko, door de hoepel, super hoog.

En het Remko en ik zijn met het huisje in Duitsland bezig geweest, hoe wordt het aangekleed en hebben de papieren nog eens doorgelezen.
Ook ben ik weer bezig geweest met mijn rassenkennis, ik heb nog een paar weken voor het herexamen, dus leren, leren en nog eens leren.

O ja, de uitslag van de poll is nu eigenlijk ook wel bekend, de hondjes hebben toch dingen geleerd van Obi en Nagai en dat zien we nog vaak terug, tijdens het spelen voornamelijk, ze halen de raarste dingen uit en tijdens de begroeting zijn ze ook wilder.
We denken ook wel dat ze soms nog wel missen, als Keiko ligt te dromen gaat haar staartje regelmatig op en neer en dat deed ze voorheen nooit.
Dus waarschijnlijk vergeten ze de mannen nooit.

5 gedachten over “Zonnige zondag.

 1. Lekker hé z’n zonnige zondag! Wij moesten vandaag eigenlijk weer naar cursus maar wij zijn allebei loops dus wij zijn niet geweest,maar wel onze baasjes en we hebben ook al wat geoefend in de tuin,en net als jullie baasjes kunnen hun ook geen foto’s meer maken tijdens de cursus.

 2. Tama en Miko; ik(Rontu) mocht wel gewoon mee naar school ook al was ik loops, de leraren vinden het altijd een uitdaging om de andere baasjes het pas na afloop te vertellen dat er een handicap was tijdens de les en het was gisteren weer gelukt en toen de leraar het vertelde gingen gelijk alle reutjes lastig doen, de baasjes maken de reutjes dus lastig als ze het weten door hun angst over te brengen op hun honden.

 3. Goed blijven oefenen, hoor! Behendigheid is namelijk heel erg belangrijk om met ons samen weer eens van de glijbaan te gaan!

 4. Heerlijk dat zonnetje,als het aan mij ligt blijft het zo tot december,maar ja dat weten we natuurlijk niet.
  Wat goed he van Keiko dat hij zo hoog komt,maar geen vliegles geven hoor Remco!
  Ook ik ben veranderd na de loge’s, mijn baasjes zeggen dat ik nu veel waakser ben geworden.
  Zal wel,ik weet het niet,maar ik mis ze nog elke dag.
  Groetjes. 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.