Het verslag van de Crufts.

Na een aantal uur met mijn eigen hondjes te hebben gekroeld eindelijk het verslag van de Cufts ( de hondenshow van Engeland).

Woensdag middag hebben Remko en ik een voor een de dames (Leni, Ilone en Niji) opgehaald om samen naar Delane te gaan die ons in Engeland zou vervoeren en die ook de engelse taal machtig is.

De tocht naar de boot ging helemaal van zelf, op de boot moesten we Niji alleen in de auto achterlaten, maar na drie en een half uur te hebben geschommeld mochten we weer naar de auto en blij dat Niji was, eindelijk weer samen.
Even later moest Delane links gaan rijden en dat viel super mee, na een round a bound (rotonde’s dus) of drie te hebben gehad was zij al helemaal gewend en wij begonnen het ook al te snappen.
We hadden Remko trouwens ook mee genomen, het navigatie geval (de Tomtom van Remko) werd al gauw omgedoopt en zodoende had ik mijn mannetje toch bij de afgelopen dagen.
De verdere autoreis van drie uur ging voorspoedig maar wat bleek “Remko”wist niet waar Bodymoor Heath lag en daardoor duurde het toch wat langer voor we ons bed in konden rollen in het super hotel dat we hadden.

Na een engels ontbijt zijn we donderdags naar de Crufts gegaan om te shoppen.
Nou hadden een heleboel mensen verteld dat daar veel te koop was, maar Shiba’s die zijn echt nog niet populair dus onze centjes bleven in onze zak ( baasjes van Khoda; sorry maar wijj wilde wel wat kopen maar er was echt niet veel bijzonders).
Ook hebben we die dag gekeken waar we naar toe moesten en hoe het allemaal ging.
Nou wat bleek de keuringen gingen hetzelfde al hier in Nederland dus dat was makkelijk.
Om een uur of vier weer naar het hotel om met vier dames een leuke wandeling te maken.

Delane bleef achter in het hotel, ze ging een middagdutje doen.
Wij hebben toen een hele boel leuke plekjes gezien, jammer dat de taal me niet aanstaat anders zou ik daar gerust een keer op vakantie gaan, wat een mooie omgeving zeg.
Na ’s avonds in het hotel te hebben gegeten vroeg naar bed, want de grote dag kwam eraan.

Op vridag vroeg uit ons bedje om naar de Crufts te gaan. om half negen zou de keuring van de Shiba’s beginnen en met Ilone dan bij je moet je er dan om half acht zijn en dat hebben we makkelijk gehaald hoor.
Om vijf voor zeven liepen we het gebouw binnen, wat opviel was dat er helemaal geen dierenarts aanwezig was om te kijken dat er geen honden met ziektes of loopse teven waren.
Hoeveel moeite je moet doen om de hond mee naar Engeland mee te mogen nemen is niet meer normaal een half jaar van te voren ben je al bezig met bloedtesten en zo en er word bijna niet naar gekeken ( Niji is allen maar gecontroleerd of ze haarzelf wel was, de chip werd gecontroleerd met naar engeland gaan dat was het dus).

En toen het moment van de waarheid.

Ilone moest met Niji de ring in en zenuwachtig dat ze was, ik heb gewoon de borstel afgepakt, ze bleef Niji namelijk maar borstelen en aan zo’n knappe hond moet je zo min mogelijk doen.

Niji op haar plaats gezet en maar hopen dat het goed gaat, dat was het enige wat ze kon doen en het ging goed.

Het rondje lopen ging goed en zelfs de tafel ging ook goed (niji was de vorige show ergens van geschrokken dus daar was Ilone ook erg bang voor).
En wij als toeschouwers maar duimen dat het leuk af zou lopen en dat deed het .
Na dat de groep gekeurd was bleek dat Ilnone met Niji op de vierd eplek mocht gaan staan en dat is niet niks op de Crufts.
Want ook daar hebben ze last van vriendjes poletiek en dan is het heel wat als je als buitenstaander dan zo ver komt.

Uit de ring gekomen zei Ilone niet meer dan dat ze het idee had dat ze haar hart uit ging spugen zo zenuwachtig was ze geweest en dat ze zich heel goed realiseerde dat ze op de Crufts mee heeft mogen lopen.

Na toch nog wat te hebben gekocht zijn we om vier uur weer naar het hotel gegaan om daar de dag vol te maken.
Gisteren hebben we heel de dag gedaan om terug te komen naar huis en vannacht om twee uur waren Keiko en Rontu weer helemaal gelukkig, het vrouwtje was ook weer thuis.

Ik wil Ilone, Leni, Niji en Delane bedanken voor het gezellige uitstapje en volgend jaar misschien weer (vorig jaar was het Duitsland) een uitstapje.

Nu ga ik de hele show op t.v bekijken, want Remko heeft alles opgenomen, wat ik al wel weet is dat de beste Shiba ook de groeps winnaares is geworden en dat die vanavond weer gekeurd gaat worden voor de beste hond van de show, het zal toch niet waar zijn, dan komt er misschien nog een run op Shiba’s.

7 gedachten over “Het verslag van de Crufts.

 1. Wat een heerlijk verslag,lijkt me ook wel leuk om dat mee te maken! Voor Ilone: Van harte gefeliciteerd met het behalen van een mooie 4de plaats,dat is denk ik wel een hele eer als ik het zo lees. @ Keiko en Rontu: ga maar weer lekker kroelen met jullie vrouwtje πŸ˜€

 2. Hallo,

  Leuk te horen dat het een te gekke vakantie was voor jullie allen. En Ilone van harte gefeliciteerd met de vierde plaats super hoor. Ben inderdaad benieud hoe de Shiba het vanavond eraf brengt best spannend, zou dan eindelijk een Shiba de Crufts winnen?

 3. Ilone en uiteraard Tante gefeliciteerd met het behalen van deze grote eer.
  Ik las dat Ilone een beetje zenuwachtig was,HOE KAN DAT NOU!
  Patricia, een prachtig verslag.
  De baasjes stonden ook te popelen om het te lezen,het was de afgelopen dagen zo stil.
  En baasje zegt dat het een heel mooi vakantieland is,zeker het gebied ten noorden van Birmingham,het lake district.
  Daar kan je dagen lopen in de vrije natuur zonder hindernissen.
  Een aanrader.
  Groetjes en rust allemaal lekker uit,ik ga nu weer gauw weer terug naar de tv om de uitzending te bekijken.
  Ik kruis mijn pootjes en hoop dat er een shiba wint.
  doei. πŸ˜€ πŸ˜› πŸ˜€ πŸ˜› πŸ˜€ πŸ˜› πŸ˜€ πŸ˜›

 4. Leuk dat jullie het naar jullie zin hebben gehad. En natuurlijk komt er een run op Shiba’s! Ze zijn niet alleen erg lief, maar ook prachtig om te zien, dat heeft Ilone toch wel bewezen met haar shiba?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.