Zwarte Piet.

Vandaag zijn we eerst met z’n alle naar de hondenschool gweest, eigenlijk vond ik het niet zo leuk, Rontu mog wel de klas in maar ik niet.
Wat ze wel oefende onder de les was het knallen van vuurwerk, dat gaat nu ook al gebeuren als we op straat lopen en die jonge hondjes hebben dat nog niet mee gemaakt dus oefening buurt kunst, want het is de bedoeling dat ook jongen hondjes daar niet bang voor zijn.
Toen Rontu klaar was is baasje stout geweest en heeft toch nog een rondje met mij gedaan, dan bedoel ik dat ik de hindernissen heb mogen nemen die nog opgesteld stonden en dat was dan weer wel leuk.

Daarna hebben we eenpaar boodschapjes gedaan.
De bakker en de visboer waren aan de beurt voor een bezoekje en daarna zijn we ook nog even naar een supermarkt in de buurt geweest.

Daar liepen allemaal Zwarte Pieten rond de ingang en toen vrouwtje uit de auto stapte werd ze ook aangesproken door een van hen.
Ze zei dat ze zo terug kwam, en die Piet zei dat hij op haar zou wachten.
Maar ide zarte Piet kwam op de auto afgelopen en zei tegen het baasje dat Rontu en ik mooie hondjes waren (dat weten we toch al lang) en hij vroeg of we een pepernoot mochten, het antwoord van baasje was nee en hij legde ook uit waarom niet en toen was het goed.

Even later kwam er een andere Zwarte piet en die zei ook dat wij mooie hondjes waren en die gaf ons gewoon gelijk een pepernoot (lekker hoor), dus wij waren toch ook lieve hondjes, anders krijg je toch niks van Zwarte Piet en Sinterklaas.
Wat hij wel deed was met z’n lichaamstaal zeggen dat wij het niet aan het baasje of vrouwtje mochten vertellen dat we die pepernoot hadden gekregen, maar zo eerlijk dat wij zijn hebben we het toch verteld (ze roken het anders toch ook wel uit ons mondje als we een kroel gaven).
Voor Rontu was dit de eerste keer dat ze Zwarte Piet in het echt zag, bang was ze gelukkig helemaal niet, die pepernoot maakt bij haar natuurlijk ook een heleboel goed.

Thuis gekomen was er natuurlijk ook voor ons weer een visje en daarna zijn we lekker gaan uitrusten van de belevenissen van vandaag.

Rontu ligt nu te dromen en ik geloof dat ze over de Zwarte Piet droomt, ze maakt allemaal rare geluidjes alsof ze tegen hem aan het blaffen is.
Als ze dat van de week maar niet doet als we wat voor het paard van Sinterklaas doen, want dan schrikt de Zwate Piet die bij ons langs komt zich vast een hoedje, we liggen ’s nachts namelijk in ons huisje en de waterbak staat daar vlak naast.
Ach, we zullen zien wat ze dan doet, ik laat het gebeuren maar weet dan ook dat ze ons geen kwaad doen.

2 gedachten over “Zwarte Piet.

  1. Ik blaf de hele dag naar die pieten ik snap het ng steeds niet. Vandaag kwamen ze steeds langs het keukenraam langs en ik sta dan weer te blaffen. Sterre e Finn-Lucas vinden dat niet leuk dat ik blaf want dat doe ik heel hard. (maar ik vind het niks vreemden mannen in de buurt)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.