Dekking.

Afgelopen zondag schreef het vrouwtje dat de periode dat ik (Rontu) loops ben in eendekking zou eindigen en ik kan je zeggen dat is gebeurd hoor.

Donderdag was ben ik namelijk met vrouwtje naar de dierendokter geweest om bloed te laten prikken. Ze kijken daar dan hoe hoor het progesteron gehalte in het bloed is om te kijken wanneer de beste tijd is om te dekken. Nou ben ik Rontu en wist vrouwtje eigenlijk het antwoord al wel, maar toch je weet maar nooit. Maar ik stelde haar niet teleur, want toen de dierendokter met de uitslag belde was dat 6,1 en dat betekende dat ik gewoon op de 13de dag dekrijp zou zijn zoals ze zeggen.

Nou is die 13de dag precies nu het vrouwtje dit zit te schrijven en dan moest de reu die mij zou dekken naar de hondenshow in Rotterdam. Vrouwtje en baasje zijn dus gisterenavond al met mij naar hem toe geweest en doen dat vanavond nog een keertje. Gisteren is het in ieder geval gelukt en hebben we zeker 25 minuten vast gestaan. Vananond kijken we weer wel.

Nou wordt het spannend, want als ik Rontu blijf zoals altijd met puppy's zal ik op de 60 dag bevallen, maar we gaan eerst over 4 weken kijken of er wel puppy's in mijn buikje groeien door weer naar de dierendokter te gaan om een echo te laten maken. O ja, voor degen die het willen weten als er puppy's komen zullen dit allemaal echte broertjes en zusjes van Miyuki.

6 gedachten over “Dekking.

 1. de familie wordt wel groot leuk hoor, we hopen dat het weer net zulke leuke en sociale hondjes worden als de rest.
  Ook wil ik mijn 3 zussen en broer feliciteren met hun 2e verjaardag.
  Mijn baasje en vrouwtje zeggen dat ik iedere dag jarig ben.
  Ik haal nog wel allerlei streken uit hoor maar ik ben wel een stuk rustiger.

  Veel plezier en groetjes van Raeko en de fam.

 2. Oh, wat leuk en spannend weer. Nog meer broertjes en zusjes erbij, dat wordt een gezellige boel op de vlg. reünie (hint!!!)
  Knuffel van Nagai.

 3. Zit ik hier in Oostenrijk ff achter internet en lees ik dit geweldige nieuws! Wauwww……gaaf! Dat wordt pootjes draaien en duimen voor ons!

  Succes en dikke kus

 4. hoi hoi,
  Mijn man wil al jaren een shiba. Jullie honden zijn er mooi.Nu lees ik over een dekking.. zijn de puppy’s straks te koop ?

  Groet Esther

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.