Jongen Honden Dag 2009.

Vandaag was het weer zover, de Jongen Honden Dga van de rasvereniging. Vorig jaar waren wij daar ook, maar dan alleen om een demostratie behendighied te geven.

Vandaag waren wij er niet alleen, maar daar waren ook Nagai (zoontje van mij, Rontu),Okaiya, Okayra, Oraeko, Oyuki (puppy’s van mij, Miyuki), Simba en Ziggy (papa van mijn, Miyuki’s, puppy’s). Ook al hun baasjes en vrouwtje waren er bij. Zelfs het baasje en vrouwtje van onze vakantievriendjes Khoda en Banshu kwamen kijken. Een hele gezellige boel dus.

We waren er allemaal om te zien hoe de kleintjes beoordeeld zouden worden op hun uiterlijk. En baasje en vrouwtje zijn nu nog trotser op het hele stel als dat ze al waren. De keurmeester keurde eerst mijn (Miyuki) puppy’s en alles was eigenlijk helemaal goed. De ruggetjes moeten nog wat sterker worden, maar dat is normaal bij deze leeftijd. En als ze heel goed ging zoeken en misschien een beetje zou overdrijven kon ze bij Oraeko zeggen dat zijn oogjes een beetje te klein waren, maar dan zocht ze echt iets om commetaar op te geven. Van de creme Shiba’s zei ze dat ze het zonde vond dat deze kleur niet erkend is hier in het land (maar zij heeft het niet voor het zeggen), want in andere landen worden ze wel op een echte show gekeurd. Ze vond het mooie Shiba’s.

Toen ging mijn (Rontu) puppy de ring in. De keuring vond plaats en toen werd het resultaat weer besproken. Nou, nou wat kwamen baasje en vrouwtje trots de ring weer uit, net als het baasje van Nagai zelf trouwens. Het enigste wat op hem aan te merken was, was zijn kleur. Nagai zou als hij een gewone rode Shiba was een echte kampioenshond zijn geweest. En dat is echt leuk om te horen als het om je eigen puppy gaat. Ik loop dan nu ook een beetje naats mijn voetjes! Baasje en vrouwtje kregen ook nog te horen dat ze zo door moesten gaan, want al de puppy’s waren super vrij, sociaal, gezond en knap.

Verder gaven baasje en vrouwtje er een demostratie hondensport. Deze keer was het rally-o. Heel de dag door zijn die dan ook bezig geweest met ons en dat is super. Soms werd er ook even tussen alles door een dummy gegooid zodat we even konden ontspannen. En als een van beide dan even niet bezig was, dan stond die te kletsen met al de bekende zodat er deze dag door hun zelf geen foto’s zijn gemaakt.

We willen iedereen die er vandaag bij ons bij was heel hartelijk bedanken voor de super gezellige dag en we hopen dan ook dat we nog veel van deze dagen mee mogen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.