De namen van de puppy’s.

Tegenwoordig moeten de namen van puppy’s snel bij de Raad van Beheer binnen zijn, dit om de aanvraag voor een stamboom te versnellen. Daarom heeft het vrouwtje dan ook van de week de namen door gegeven.

Het reutje gaat vanaf donderdag door het leven als Nagai Otsu Tenshi Yoi dit omdat meerdere eventuele baasjes deze naam geweldig vonden en toen wij die hoorde dachten wij gelijk aan een andere Nagai, een super hond die helaas veel te vroeg is overleden. Wij hebben dan ook geen moment getwijfeld om hem zo te noemen.

Voor het teefje was het een ander verhaal, maar vanaf die dag gaat zij door het leven als Nyoko Rontu Tenshi Yoi dit omdat we dit een mooie naam vonden met een leuke betekenis, want zeg nou zelf je zult altijd “schat” genoemd worden, daar is toch niks mis mee.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dus hier heb je Nyoko en Nagai en wat zijn ze al weer gegroeid en veranderd.

En dan Keiko, wat we daar allemaal op het moment wel niet mee mee maken, niet meer normaal.

Pict7751a

Van de week heeft ze al zeker een half uur voor de wasmachine gezeten om te kijken naar de puppy’s en vandaag heeft ze in de droger haar best gedaan om de puppy’s te zoeken. Ze is er zeker van dat die kleintjes tussen de kleedjes die in de werpkist liggen en iedere dag verschoond worden zitten en houdt dus erg goed in de gaten wat er allemaal wel niet met ze gebeurd. Om haar van haar nachtmerrie te ontdoen laat ik haar op een gegeven moment maar even bij die kleintjes kijken en dan komt ze weer tot rust, maar als ik de werpkist schoon heb gemaakt is ze weer in het washok te vinden, want je weet maar nooit en als roedelleider moet je natuurlijk wel alles goed in de gaten houden.

Verder gaat alles gewoon door, ondertussen is het huis al in Kerstsfeer gebracht. Overal weer lichtjes, ook bij Rontu, Nagai en Nyoko, want hoewel die twee kleintjes het nu nog niet mee maken zal het niet lang meer duren voor dat hun oogjes open gaan en dan is het wel zo eerlijk dat het bij hun ook gezellig is.

2 gedachten over “De namen van de puppy’s.

 1. HAHAHA,Leuk fotootje van Keiko hoor.
  En dan nu de namen, ja Nyoko wel een leuke naam op zich,en dan de naam Nagai ja daar schrok ik wel een beetje van eerlijk gezegd.
  Ik zou hem zelf nooit gebruiken die naam voor een andere shiba.Er is toch maar 1 nagai toch? En helaas is die niet meer in ons midden.Wat ik me eigenlijk dan afvraag hoe komen die mensen dan ineenkeer allemaal op de naam Nagai,ergens uit een boekje ofzo.
  Ik hoop dat je me reactie begrijpt.
  Veel plezier nog met je pupjes.

  Doei Ine,

 2. Ine; Natuurlijk begrijpen we jou reactie en natuurlijk zullen we “de Nagai” nooit vergeten.
  Maar mensen die bij ons op een puppy wachten hebben inspraak op de naam dit omdat wij het leuk vinden dat de naam op de stamboom ook de roepnaam is en als goed op internet zoekt kom je de naam Nagai veel tegen op site’s die gaan over Japan en Japanse namen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.