Twee dagen.

Ondertussen hebben wij twee dagen achter de rug. We zullen jullie nu vertellen wat wij allemaal beleefd hebben.

Pict4015a

Gisteren zijn we weer eens met z’n alle op pad geweest. Deze keer zijn we naar Hulten gereden (lekker dicht bij huis dus) voor een hondenshow, voor mij (Miyuki) was het mijn eerste echte show. Toen we in de rij stonden om naar binnen te gaan stond Mariska er met Simba en Ziggy net voor ons en een kwartiertje later stond de tent al op zodat we toch een beetje schaduw hadden. Wij (Rontu en Miyuki) zijn lekker samen in het huisje van mij (Rontu ) gekropen die in de tent gezet was.

Pict4018a_1

Ik (Keiko) heb net als baasje en vrouwtje heel de dag in de zon gelegen. O nee, ik lieg ik heb ook af en toe even in de tent gelegen om wat af te koelen. We bofte deze keer wel en waren eens een keertje vroeg aan de beurt want we hadden maar twintig honden voor ons in de ring. Terwijl wij dus aan het wachten waren kwam er een jongen voorbij met een andere Shiba en wat bleek die Shiba was een dag ouder dan mij (Miyuki), maar hij was al zo groot dat vrouwtje, baasje en Mariska er eigenlijk erg van schrokken. Kijk zelf ook maar eens en zeg eerlijk is dit nou nog een puppy? Pict4029a Nou even later ging het gebeuren. Mariska mocht met Ziggy de ring in en nadat alle reuen gekreurd waren was Ziggy de beste. Pict4067aToen was het de beurt aan mij (Miyuki) samen met het vrouwtje en die verlieten de ring met een belovend op het keurverslag, het enigste minpuntje was dat mijn hoofd wat achter was gebleven ten opzichte van mijn lijfje, maar voor de rest was ik geweldig. Vroutwje zei dat het ik het me niet moest aantrekken, want alle puppy’s van zes maanden zien er grappig uit door dat de verhoudingen niet kloppen en voor de rest kreeg ik een dikke knuffel voor mijn goed gedrag in de ring. Toen waren wij aan de beurt. Ik (Keiko) liep samen met het baasje en dit was voor hem dan ook de eerste keer dat hij een van ons showde en ik moet zeggen hij deed het net zo goed als het vrouwtje. Baasje kreeg af en toe nog een aanwijzing vanhet vrouwtje of Mariska en onder het lopen kon hij mooi het tempo van Mariska en Simba nadoen zodat wij niet de bocht uit vlogen. Ik (Rontu) ging gewoon met het vrouwtje de ring in, ja dat krijg je als je met twee hondjes van de zelfde eigenaar tegelijk in de ring moet.

Pict4053a_1

Simba werd als eerste geplaats, ik (keiko) werd tweede met een uitmuntend en ik (Rontu) verliet met een zeer goed en een vierde plaats de ring. Mariska moest nog met Simba voor de beste teef van het ras terug de ring in en werd helaas tweede. Maar omdat Simba ooit al een hoge prijs behaald heeft kreeg ik (Keiko) toch een reserve CACIB punt erbij en dat vond ik een super cadeautje voor het baasje. Even later stond Ziggy weerin de ring om te kijken wie de beste Shiba van de dag was en weet je, hij won het nog ook.

Toen hebben we ook nog maar gewacht tot dat Ziggy samen met Mariska de erering in kon om te kijken hoe ze het daar er vanaf brachten. jammer voor Ziggy en Mariska, maar gelukig voor ons ze werden niet verder geplaatst. Zo konden baasje, vrouwtje en Mariska samen de tent weer afbreken en de spulletjes in de auto doen om na en vermoeiende dag lekker naar huis te gaan, want dat was wat ze wilde na een hele dag in de zon te hebben gezeten.

Thuis gekomen moesten baasje en vrouwtje nog even naar opa toe, want dat is tenslotte de vader van het vrouwtje en het was toch ook nog vaderdag dus hij mocht niet vergeten worden. Ze waren weer erg snel terug om verder op de bank te bekomen van de vermoeiende dag.

Vandaag waren wij niet echt in beweging te krijgen. Volgens ons was de vermoeidheid nu pas bij ons toe geslagen. De hele dag hebben we geslapen en geslapen. We sliepen zelfs toen het baasje en vrouwtje naar de moeder van het baasje gingen omdat zij jarig was en ook baasjes vader werd niet vergeten, want ook voor hem was het gisteren vaderdag. Wat hadden wij (Rontu en keiko) mazzel dat ze naar dat baasje en vrouwtj enaar dat feestje moesten anders hadden we namelijk naar school gemoeten en daar hadden we echt geen zin in en hebben dus lekker heel de avond ook mogen luieren.

6 gedachten over “Twee dagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.