Lapland!!!!!!!!

Afgelopen week was het dan zover, wij hebben de week in Lapland doorgebracht.
Nadat we zondag eerst naar Helsinki gevlogen waren en daar 5 uur op het vliegveld hebben gezeten (wisten we van te voren hoor) vlogen we verder naar het plaatsje Kittilä, wat ligt in het Finse deel van Lapland.
Daar aan gekomen maakte we kennis met de rest van de groep, kregen nog een vier gangen diner (’s avonds om elf uur), kregen onze extra kleren en mochten daarna eindelijk naar bed.

Maandag was een rustig dagje, de rendieren stonden op het programma.
Een tocht met de slee en ondertussen genieten van de omgeving.
Wat is lapland mooi zeg, het lijkt wel of je helemaal alleen op de wereld bent, geweldig!

Bij de stop heb ik het rendier wat ons voort trok door de sneeuw bedankt voor zijn werk om daarna te gaan proberen om een rendier te vangen met een lasso.

Dinsdag was de dag van de lichamelijke inspanning.

De ochtend stond in het teken van het cross-country skiing ook wel langlaufen genoemd en we moeten zeggen, het viel ons niet tegen om dit te doen.
Op deze manier kun je heel goed van de omgeving genieten.
Nou moeten we zeggen dat die omgeving erg onbegrijpelijk is voor mensen die in een land als Nederland wonen.
In de verste verte is niks te zien op een paar bomen na dan en als je iemand tegen komt dan is dat best even schrikken, want het lijkt er nog steeds op dat je helemaal alleen op de wereld bent.

‘S middags hebben we van die grote dingen onder onze schoenen gebonden om te gaan sneeuwschoenwandelen.
Lachen is dit zeg, maar ook heel erg vermoeiend.
Een voor een loop je voorop om in de losse laag sneeuw (ongeveer een meter, kan ook nog iets meer zijn) een pad te maken voor de rest, je moet het ooit maar eens proberen.

Op het einde van zo’n dag heb je het best wel even gehad en dan zit er maar een ding op…Leker neer ploffen in de zachte laag sneeuw en maar zien dat je als je omhoog wilt dat ook kan.

Eindelijk was het dan zover, woensdag gingen we op pad met de Husky’s.
Wat hebben die beesten een kracht zeg, bij de start moet je met twee benen tegelijk op de rem van de slee gaan staan, want anders weet je één ding zeker je bent je slee en je Huskyteam kwijt voor je de eerste tien meter hebt afgelegd.

Om de honden even een pauze te gunnen hebben we halverwege een luch genuttigd.
Een vuurtje en onze gids deden weer hun werk om voor ons iets lekkers te maken om bij een werelds uitzicht op te kunnen eten.

Even later mochten we weer van het spektakel met de Husky’s gaan genieten om later met heel de roedel te kunnen gaan knuffelen als dank je wel voor het werk dat ze voor ons gedaan hebben.

Ook de achterblijvers zijn we natuurlijk niet vergeten.
Een puppy van drie maanden mocht ik (Patricia) zelfs even in mijn armen houden, wat zijn ze dan al groot zeg, teminste tegenover onze Shiba’tjes.

Donderdag was het de dag van de snelheid, een sneeuwscooter was het vervoermiddel van die dag.

Ik (Remko) was dan ook helemaal in mijn sas, maar ook ik (Patricia) heb me zelf best vermaakt op dat ding.

’s Middags kregen we eten in een sneeuwhotel/bar en ik moet zeggen dat was ook weer iets wat je als je in Lapland bent een keer moet hebben meegemaakt.

Als je er ooit naar toe wilt gaan wees dan niet bang dat het erg koud is, want er is ons verteld dat het binnen nooit kouder is dan -5 graden en dat is toch best lekker warm als je je bedenkt dat het buiten makkelijk -30 graden kan zijn.

Op de vrije vrijdag zijn we gaan skiën, teminste ik (Remko) ben heel de dag gaan snowboarden en ik (Patricia) ben in de ochtend gaan skiën en heb ’s middags van mijn welverdiende rust genoten.
Zaterdag was de dag van de terugreis en toen zat de week er weer op.

Een ding weten wij zeker, we gaan nog een keer terug om met de geweldige Husky’s een lange tocht te maken van een dag of vier en slapen dan onderweg in verschillende hutjes, want zeg nou zelf is dit nou niet iets om ieder dag te willen zien?

Een Husky die na een heerlijk stuk rennen van de sneeuw heeft genoten door zichzelf daan in te wassen en zich daarna uitschud met veel plezier in zijn oogjes.

16 gedachten over “Lapland!!!!!!!!

 1. hoi zo te horen was het een zeer geslaagde vakantie.zeker met dat mooie heldere weer.jullie zijn weer wat bijgetankt na de drukke periode met de pups.nou geniet nog lekker na en we zullen gauw is bellen voor een tochtje in de duinen.groetjes van de fam en een poot van grim. 😀 😛 8)

 2. Wowwwwww ik word nu toch wel heel erg jaloers 😉
  Wat hebben jullie het daar geweldig gehad
  en wat is het daar mooi
  Prachtige pixies
  en geniet er nog maar van als je er op terug kijkt
  wij wensen je een fijne mandag
  kwispels Ellen en Vipe

 3. Wouw wat een mooie foto’s, dat was het wachten wel waard!
  Vooral die husky foto’s schitterend, dat lijkt ons echt been vakantie om nooit te vergeten.
  Maar wij denken dat de thuiskomst ook weer heel prettig was om de drie rooie dames weer te zien.
  Groetjes, 😀

 4. Dat ziet er even super uit! Ik hoef niet te vragen of jullie genoten hebben! Gelukkig ook weer veilig thuis gekomen met een zak vol prachtige herinneringen. En wat een warm welkom!
  Ook wij hebben genoten, maar toch ben ik wel een beetje jaloers 😉 en wat een mooie foto’s!

 5. Wowwwwwwww, echt geweldig zeg!!
  Wat een mooi uitzicht, en wat een prachtfoto’s, helemaal van die husky!!
  Echt een belevenis!! 😮

 6. Prachtige foto’s, het ziet er daar geweldig uit in Lapland. En zo’n Huskyrit lijkt me ook geweldig evenals de rendieren. En nu de meiden weer lekker thuis.

 7. Wat een prachtige foto’s hebben jullie gemaakt zeg 😀 Wij geloven zo dat jullie je hebben vermaakt in Lapland! En wat een boel sneeuw lag daar zeg! En wat een schitterende foto’s van de husky’s 😀
  Woef van Bobbie + Veel Liefs van Judith

 8. Hoi Patricia en Remco, ik heb de foto’s die je achter gelaten hebt met heel veel plezier bekeken. Het is beslist een vakantie die ik ook een keer ga doen. Wat is het daar mooi. Jammer dat ik de honden niet gezien heb. Groetjes van Marjorie Globe Breda-Princenhage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.