Ik weet het zeker hoor!

De Sinterklaaskoorts is bij mij nu echt in volle gang.

Ligt Keiko lekker te slapen, maak ik ze wakker meteen zoektocht naar een pepernoot.
Ik moest er een kuil voor graven van hier tot ginder, maar ik wist het zeker er lag een pepernoot onder Keiko verstopt.
Die is dan ook wakker geworden en keek me aan met een blik van waar ben jij nou mee bezig.
Nou, zei ik;Keiko er ligt een pepernoot onder je en die wil ik wel opeten, dus ga eens opzij.

Keiko die goede sul, stond bijna gelijk voor mij op en liet me in de waan van de pepernoot.
Ik wist het zeker er ligt een pepernoot, dus ik graven tot ik er bij neer viel, maar toch geen pepernoot op de zak.

Na een tijdje zei keiko;;er zijn hier in huis nog geen pepernoten en die komen dit jaar pas rond pakjesavond op tafel.
Dit alles komt door jou, want voorgaande jaren stond hier altijd al een schaal met snoep op tafel vanaf dat Sinterklaas in het land was, maar ja, ze hebben het idee dat jij alles op eet, klopt ook wel denk ik.
Aangezien er op die schaal ook altijd chocolade lettertjes liggen en dat puur vergif is voor ons, ja ook voor jou, komt er nu verlopig nog niks op tafel te staan.

Toen heb ik me er maar bij neer gelegd, met het idee dat ik op pakjesavond mijn schade wel in haal, dus vrouwtje koop maar genoeg pepernoten of vraag ze maar aan Sinterklaas, want ik ga dan veel op eten en als jullie dan ook nog wat willen moet je daar op voorbereid zijn.

Keiko en ik hebben trouwens besloten om zaterdagavond wat water te laten staan voor het paard van Sinterklaas en dat we voor de rest van de week erg lief zullen zijn, misschien krijgen we dan ook wat van Sint of Zwarte Piet, net als onze mensenvriendinnetjes Moise en Quinty.
Zij doen ook altijd nog een liedje zingen maar dat kunnen wij toch niet dus met dat water moeten ze maar tevreden zijn, vinden jullie ook niet.

Vanavond mag keiko weer naar school en blijf ik gezellig thuis bij het vrouwtje.
Ik vind het zo leuk ’s avonds, ze steekt overal kaarsjes aan maar ook net naast de zak waar ik altijd op lig en dan kan ik zo genieten van dat vlammetje. ik kan daar uren naar kijken.
Ja ja, ik ben voorzichtig, het is me al vaak genoeg verteld dat het gevaarlijk is en ik kom er dus maar niet aan.

3 gedachten over “Ik weet het zeker hoor!

  1. Rontu hou alles maar goed in de gaten hoor.
    Maar denk er om geen mensen snoepjes eten dat is echt niet goed voor je. Geef Keiko een knuffel van mij en tot ziens.

  2. Hoi Keiko en Rontu,

    Ik ben benieuwd wat jullie van Sinterklaas gaan krijgen. Waarschijnlijk wel iets leuks, want jullie zijn misschien niet altijd braaf geweest, als ik de verhalen zo lees, maar over het algemeen zijn jullie hele lieve honden. Nou het zal nog wel even spannend blijven, want het duurt nog even voordat de Sint echt jarig is. Succes verder. Oh ja zouden jullie nog tegen jullie baasje willen zeggen dat er zaterdag 11 december weer een spelletjesavond is bij mij. Alvast bedankt. Heel veel groetjes ook aan jullie baasje en vrouwtje.

    Etienne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.