Het zware werk begint nu pas.

Vrouwtje vertelde eergisteren over de laatste loodjes van Rontu, maar we kunnen jullie nu zeggen dat dat voorlopig nog niet zo is. Eerlijk gezegd begint het zware werk nu pas.

Vannacht is ze namelijk bevallen van haar puppy’s. Het waren er geen zes, maar gewoon nog meer. Na nummer zes zagen baasje en vrouwtje dat Rontu het erg zwaar kreeg. Ze nam haar tijd ervoor zullen we maar zeggen, maar nu weten wat we toen nog niet wisten. Rontu had gewoon nadat ze 6 puppy’s op de wereld had gezet niet genoeg kracht meer om nummer 7 op de wereld te zetten. Het puppy wat er toen uitkwam leefde helaas niet meer. Vrouwtje probeerde het nog te redden, maar dat heeft niet zo mogen zijn. Rontu kwam weer tot rust en ging voor het eerst bij haar puppy’s liggen om ze te wassen en ze de kans te geven om te drinken.

Na een knuffelbeurt van Rontu met haar puppy hebben baasje en vrouwtje afscheid genomen van die kleine. Zo iets mee maken gaat niet in de koude haartjes zitten, maar voor de eerste keer is het helemaal niks. Traantje liepen dan ook over hun wangen en die hebben wij (Keiko en Miyuki) er weer vanaf mogen likken.

Klaar is Rontu dachten baasje en vrouwtje toen en gingen op hun gemakje alles schoonmaken en opruimen. Ballonnen werden buiten gehangen zodat toch iedereen zou zien dat er hier puppy’s geboren waren. Rontu mocht van baasje ook nog een stukje mee en toen mochten wij al de kleintjes een kusje geven. Toen besloten baasje en vrouwtje lekker op de bank te gaan liggen om even te slapen, want het was ondertussen 4.30 uur en ze hadden eigenlijk nog geen oog dicht gedaan.

Maar Rontu had nog een verrassing, want om 5.15 was er ineens een berg lawaai in de werpkist. Baasje vloog op om te kijken en zag daar nog een pup. Eigenlijk nummer 8 dus. Deze laatkomer had het heel moeilijk. Snakte naar adem, blies belletjes uit zijn neus en ratelde uit zijn mondje. Ook nu heeft vrouwtje haar best gedaan om deze pup te helpen met vechten om te leven en deze keer heeft het geholpen. Wrijven, uitzuigen, een koude plens water, wrijven en wrijven. Maar deze pup is er nu nog steeds maar krijgt wel extra aandacht van het vrouwtje.

Hier een plaatje zoals het hele span er nu bij ligt in de werpkist.

Nu ligt vrouwtje even op de bank te slapen en als ze wakker wordt gaat ze de mensen bellen die op een puppy aan het wachten zijn. Er zal goed over nagedacht moeten gaan worden want het zijn 6 reutjes en 1 teefje en dan allemaal in de kleur rood of sesam. Wie o wie gaat straks bij wie wonen?

15 gedachten over “Het zware werk begint nu pas.

 1. Gefeliciteerd met de puppies! Wel erg verdrietig van nummer 7, maar ik geloof idd dat vrouwtje niks valt te verwijten. Jullie hebben ongetwijfeld allemaal meer dan je best gedaan! Hopelijk hebben jullie nu even rust en gebeuren en geen vervelende dingen meer, want 8 is wel erg veel voor die lieve mama Rontu! Dikke kus van ons allemaal en tot snel!

 2. Hoi Rontu!

  Wat heb jij het zwaar gehad! 8 kindjes in je buik! Verdrietig dat 1 pupje het niet gehaald heeft. Rust nu maar uit en geniet van je kindjes. En baasjes: Gefeliciteerd!!!

 3. hey moederke,
  Wat heb jij het zwaar gehad zeg,maar ik heb in 1 keer een hele familie bij, wel zielig van die eene pup!En baasjes wat zullen jullie het druk krijgen maar wel weer superleuk, dikke knuffel van joshi en natuurlijk gefeliciteerd van mijm baasje en vrouwtjes.

 4. Gefeliciteerd met jullie pupjes, jeetje 8 stuks zeg! Wel erg zielig voor het pupje wat je niet meer hebt kunnen redden. Maar jullie kunnen trots zijn op jullie 7 overgebleven pupjes. Zal wel heel erg druk worden de komende tijd, maar wel erg leuke tijd! Dikke knuffel aan mama Rontu van Kaiya, vrouwtje en de rest

  xxxx

 5. Het zat er wel in dat het er veel zouden worden, maar zoveel……. Arme Rontu.
  Wat zal ze zich nu prettig voelen nu die zware vracht eruit is. Jammer van het ene pupje maar gelukkig zoveel gezonde mooie pups over. Veel succes met het hele stel en een dikke knuffel voor allemaal van ons en papa Miyagi.

 6. Hoi Rontu,

  Gefeliciteerd met je (vele) puppies! Heel verdrietig dat eentje het niet heeft mogen halen. We hopen dat je lekker uit kunt rusten en niet gek wordt van de stormloop op jullie huis de komende tijd! Geniet nu maar van de kleintjes! Dikke knuffel van ons allemaal en tot zaterdag.

 7. He mams! Wat heb ik dan een luxe gehad, met alleen een klein broertje toen.!!8 Stuks, wat een drukte, erg jammer van de kleine scheet die het niet heeft gered,maar dat het nog druk zal gaan worden, leuk!!
  Je hebt je best gedaan, moeders, rust nu maar lekker uit!!
  Doe je de groetjes aan je baasje en vrouwtje!!??!
  En een dikke knuffel van mij, Nyoko x

 8. Gefeliciteerd met jullie vele pups. Geweldig! Jammer dat eentje het niet gered heeft.Wij vinden het heel knap van Rontu want ze loopt al weken met een veel te zware buik rond. Geniet lekker van het stel jullie gaan ontgetwijfeld een vreselijk drukke periode tegemoed. Heel veel groetjes van Kees, Els, Marielle en Denise. Natuurlijk een dikke lebber van Osha.

 9. Hoi Rontu, het ziet er in elk geval zeer cosy uit liggend met zoveel puppies die uiteraard maar 3 dingen willen, eten/drinken en slapen. Hopelijk sterk je snel aan en kunnen jouw baasjes ook snel bijtanken. We komen gauw aan!

 10. Lieve Rontu, wat een megabevalling heb je achter de rug!Gefeliciteerd met je prachtig pups!Likjes van Khoda en Banshu & de baasjes.
  Ook baasjes gefeliciteerd!

 11. Hoi mama en je baasje en vrouwtje.Gefeliciteerd met je pups. Wat heb jij hard moeten werken, zeg. En dan moet het grootbrengen nog beginnen! Dat wordt 7 keer verzorgen, maar ook 7 keer plezier hebben. Jammer, dat 1 pupje het niet gered heeft. Heel veel geluk met je kindjes en tot snel.
  Knuffel van Nagai

 12. Pfff wat een nacht zeg een smsje van jou baasjes, en nog en nog een en vrouwtje kon alleen maar aan die arme Rontu denken en aan die dikke buik want ze was zaterdag wel erg geschrokken toen ze jou zag.Maar na een traantje voor die lieve kleine meid die nu bij de engeltjes is kwamen er de traantjes van dat prille mooie geluk en het blijde van een gezonde mama met kids Een hele dikke knuffel van ons allemaal aan jullie met zijn dertienen (tjee das veel!!!!!!)

 13. Gefeliciteerd!!
  8 pups is een mooi nestje. Tja naast vreugde ook verdriet, maar het pupje wat het niet heeft gered krijgt vast een warm plaatsje in jullie hartje.
  Geniet er van, want je weet ze groeien als kool 🙂
  Dikke knuffel voor allemaal.

  groetjes
  Brigitte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.