Aan de betere poot.

Eindelijk is er hier weer wat nieuws van ons. Vorige week hebben we lekker genoten van onze rust, maar dat veranderde vrijdag. Toen zijn baasje en vrouwtje met mij (Rontu) naar de dierendokter geweest en dat was maar goed ook.

Woensdag had ik tegen de avond al wat gespuugd en met de avondronde had ik spuitp..p. Dat gebeurd wel eens meer, maar toch ze hielden mij in de gaten ook omdat ik net gedekt ben en dus misschien puppy’s ga krijgen. Donderdag at ik mijn brokjes en ging het wel weer. Oké ’s middags lagen die weer in mijn huisje, maar voor de rest viel het wel mee.

Maar vrijdag toen het vrouwtje thuis kwam van haar werk stonk het zo in huis dat ze schrok en gelijk naar onze kamer kwam. Baahhh, was haar eerste reactie, de hele kamer zat onder de spuit..p. Ze ging eerst met ons wandelen en daarna poetsen. Maar toen ik wat had gedronken kon ze ook de keuken gaan poetsen. Ze belde de dierendokter en baasje en vrouwtje gingen daar dan ook met me naar toe. We waren om 18.00 uur aan de beurt en om 18.05 uur had ik al 2 spuitjes te pakken en zat er al een slangetje aan mijn pootje waardoor er water in mijn lijfje liep. Ik had een hele flinke buikgriep en was bijna uitgedroogd (wat kan je snel heel ziek worden zeg!). Nadat het zakje water na een uur leeg was mocht ik plassen en drinken en toen lag daar hel de wachtkamer vol spuug. Ik kreeg gelijk nog een spuitje, dat moest me echt beter gaan maken. Na te hebben betaald voor de goede zorgen kreeg vrouwtje nog verschillende pilletjes mee voor thuis en een voorbeeld hoe baasje en vrouwtje me het beste konden verzorgen. Ieder half uur 2 eetlepetjes water waarin een poedertje moest, kip en rijst om te eten en als dat gaat dan ligt verteerbare brokjes en rust en de pilletjes.

Zo heeft baasje dan ook gisteren heel de dag voor mij gezorgd terwijl vrouwtje moest werken, dit wilde ze eigenlijk niet maar ze kon niet anders. Toen die thuis kwam had ze kip en rijst bij en die heeft ze dan ook voor mij gekookt. Dat vond ik wel lekker, dus kreeg ik 2 keer een klein beetje. En weet je, ik begon me steeds beter te voelen.

Vanmorgen heb ik baasje wakker gemaakt en blij dat hij was, ik kroelde hem wakker, maar nog niet helemaal op mijn manier, maar het was een begin zei hij. Vanmiddag pakte ik zelfs al een kwast in mijn mond toen hij naar beneden kwam. Ik heb al weer de normale rondjes mee gewandeld. Ook zaten er al brokjes tussen de rijst en kip.

Zoals jullie lezen ging het helemaal niet goed met mij en dit voor het eerst van mijn leventje, maar ga ik weer met sprongen vooruit en ben weer aan de betere poot en waarschijnlijk ben ik over een paar dagen weer helemaal de oude. Hoe ik er aan ben gekomen, nou hoe komt een mens aan buikgriep, het overkomt je gewoon en ik kan je zeggen dat het niet leuk is om zo ziek te zijn.

3 gedachten over “Aan de betere poot.

  1. Goh Rontu, wat zielig dat je zo ziek bent. Ik weet precies hoe dat voelt om buikgriep te hebben en dat is echt niet leuk. Hopelijk ben je snel weer de oude. Veel beterschap! Dikke knuffel van Kayra

  2. Wat vervelend dat je zo ziek bent geweest oma. Hopelijk gaat het snel beter met je en kun je uitkijken naar een leuke periode. Beterschap! Met die kip, rijst, de pilletjes en de goede zorgen van vrouwtje en baasje moet dat wel lukken denk ik! Liefs Kaiya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.