Eerst Sinterklaas, nu Zwarte Piet.

Heeft zaterdag Sinterklaas gereageerd op onze web-log, lopen er vandaag twee Zwarte Pieten door onze straat.

Wat mij op viel was dat de Zwarte Pieten wel erg rare kleren aan hadden (ze hadden alleen hun pet met veer erop op), maar dat zal wel komen omdat ze pas net in Nederland zijn en nog moeten wennen aan de kou en tegen de tijd dat Sinterklaas jarig is zullen ze hun gewone kleren wel weer aan hebben.
En ook vond ik dat ze wel een beetje bekend roken, maar ja ik maak dan ook al voor de vijfde keer het feest van Sinterklaas mee, of zou het toch ergens anders door komen dat ik dacht dat ik de Zwarte Pieten een beetje bekend vond ruiken.

Ik moet zeggen dat nu ik vier jaar ben ik eindelijk aan het feest van Sinterklaas gewend raak.
De kindjes in de straat worden allemaal wat drukker, maar daar heb ik geen last meer van.
Rontu word ook weer wat drukker, maar of dat nu met Sinterklaas te maken heeft of het feit dat ze haar hormonen weer de baas is dat weet ik niet.
Maar vandaag ben ik weer even boos op haar moeten worden, waarom het ook al weer was ik weet het niet meer maar het was na een lange poos weer eens nodig.

Nu moet ik opschieten, want ik moet naar school toe.
Rontu blijft samen met het vrouwtje thuis en het baasje gaat met mij mee.
Nou, tot de volgende keer maar weer, misschien is Sinterklaas of een van de Zwarte pieten dan wel langs geweest.

9 gedachten over “Eerst Sinterklaas, nu Zwarte Piet.

  1. Mij hulp pieten zijn dat die bij jullie in de straat lopen. Maar ga maar gaauw naar school toe want ook honden moeten wat leren. Mijn pieten moet ook naar school maar ik let vanavond heel goed op of jij je best doet.

    Oja hoe is het trouwens met de camara van je BAAS????

  2. Sinterklaas; als u even terug kijkt bij de reacties van 9 november kijkt kunt u zien wat er met de camera gebeurd is.
    Wat ik knap vind is dat u weet dat er iets met dat ding aan de hand was terwijl u nog is Spanje zat.

  3. het is maar goed dat die jonge pietjes niet 20 jaar terug al aanwezig waren…ik kan me herinneren dat hij altijd blauwbekken was als de sint aankwam.. πŸ˜‰ πŸ˜€

  4. Ik ken die pietjes hoor, herken ze niet aan de geur maar wel aan hun schoentjes en volgens mij waren ze die dag dat de foto genomen is ook nog echt zwart geworden maar dat kwam meer door dat ze met zwart zand gespeeld hadden, maar dit is door een lekker warm bad er weer afgegaan…….Groeten Ronald….

  5. Ronald; ze zetten niet echt hun schoen, maar ze laten wel wat water achter in hun drinkesbakje voor het paard van Sinterklaas en als het mee zit zingen ze ook nog een liedje (Rontu) is daar heel erg goed in (horen jullie haar nooit zingen dan?).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.