Hijgen, zuchten en kreunen.

Heel de tijd als de achterdeur open staat en de zon die schijnt zoals vandaag liggen die twee maffe honden in de volle zon, ze doen echt niks anders.
We beginnen er haast aan te denken dat ze opgeladen worden door de zonne-energie.
Als je binnen zit hoor je ze nog hijgen, zuchten en kreunen, zo warm hebben ze het.
Maar naar binnen gaan,nee, dat doen ze niet,stel je voor dat het weer minder wer wordt dan raken de baterijen misschien wel leeg en die moeten dus opgeladen worden.
Bij Rontu wil het nog wel eens voorkomen dat ze te veel energie opvangt en dan gaan de remmen los en zoek dan maar dekking.
Wat dat betreft lijkt ze nog steeds op haar moeder die haalt nog steeds zulke streken uit, teminste dat zegt Ilone wel eens.

Over dekking gesproken een reu uitzoeken om Rontu te mogen dekken is een moeilijke opgaaf hoor, er lopen vele mooie reuen rond, maar hoe hun karakter is, ik weet het niet.
En wat kan er allemaal voor kleur uitkomen, want Shiba’s zijn er in rood, sesam en zwart.
Wanneer kunnen de pups dan komen en gaat dat dan passen .
Wij dachten tot vorige week dat Rontu pas vanaf de 22 maanden gedekt mog worden maar de regels van de rasvereniging zijn veranderd en ze mag nu al vanaf de 16 maanden gedekt worden en dat heeft ze ondertussen wel bereikt.
Nu ga ik me nog maar even verder verdiepen in de reuen die er zijn in ons clubje, misschien zit daar de enige echte wel bij.

4 gedachten over “Hijgen, zuchten en kreunen.

  1. Inderdaad, je hoeft niet altijd ver te zoeken voor kwaliteit! Het lijkt me ook erg moeilijk. Heel veel succes met zoeken naar een mooie, maar vooral ook lieve reu.
    Groetjes!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.