Ik wil ook.

Ben ik samen met Keiko aan het spelen gaat ze ineens met de bal tussen haar poten liggen met een blik in haar ogen van “blijf er af jij”.
Wat moet je dan als kleinste?

Nou kan ik natuurlijk binnen gewoon een andere bal halen maar dat is toch de makkelijkste weg en daar houden Shiba’s niet van.

Dus dan maar proberen, eerst mooi zitten wachten en daarna maar rondjes lopen in de hoop dat Keiko een keertje niet goed oplet en dan in de aanval.
En ja hoor, dat laatste is gelukt, knap he, Keiko voor de gek houden!

Toen we op straat liepen was er voor mij weer iets nieuws, er vielen allemaal dingen uit de boom, het vrouwtje zei; het lijkt wel herfst.
Nou weet ik nog niet wat dat in houd, maar wat er uit de boom viel waren niet de blaadjes maar kleinen groene dingen met een hoedje erop en ik mog er geen in mijn mondje pakken om te proeven wat het wel was, kan iemand mij helpen?
En vallen ert in de herfst nog meer van die gekke dingen uit de bomen?
Ach, dat zie ik eigenlijk ook binnenkort wel, want vrouwtje zei dat het ooit weer herfst wordt.

7 gedachten over “Ik wil ook.

 1. Dat van die herfst vertellen we je nog weleens. Hopelijk duurt dat nog even! Wij moeten nog gaan genieten van onze zomervakantie!
  Laten we niet op de dingen vooruit lopen.
  O ja, Rontu, volgende keer doe je net of er weer en poes onder bij de schutting zit, zodat Keiko erop af vliegt. Dan pak jij de bal af! Succes ermee!

 2. Dank je voor die tip van de poes, had ik nog niet aan gedacht.
  Wij gaan geloof ik ook nog op vakantie, maar wat is dat?
  Kun je me dat uitleggen.

 3. Waarschijnlijk wordt ook jij in de auto gepropt. Dan word je ergens naartoe gereden. Met een beetje geluk mag je onderweg een slokje water drinken. Dan ben je ergens, waar waarschijnlijk ook jouw huisje komt te staan. Je gaat allemaal leuke dingen doen. Wandelen in de bergen, rennen door de bossen en misschien ook nog wel zwemmen? Dan mag je een dutje doen in je eigen huisje. Dit doe je de andere dag weer, en de dag daarna en daarna ook. Dan mag je weer lekker lang in de auto zitten en ben je weer thuis . Je moet het maar laten gebeuren en vergeet niet lekker veel streken uit te halen, want het baasje en vrouwtje hebben vakantie. Dat betekent lekker niks doen, dus zorg dat ze zich niet gaan vervelen. Veel plezier!

 4. Hoi Rontu en keiko, leuk he dat spelen, ik moet me nog behelpen met de hond van de buren.
  Wat de dingen uit de boom betreft,pas op er komen ook dingen met stekels uit de boom.
  Daar moet je dus niet op gaan staan!
  Mijn baasjes hebben ook de grootste moeite om mij van al die dingen uit de boom te weerhouden.
  Tot ziens. 😀

 5. Hey Rontu en keiko
  Echt ik lees steeds weer jullie avonturen super hoor!
  En rontu heb jij toch even mooi die bal te pakken gekregen…
  Herfst word het vanzelf! En ja dan vallen er nog wel meer rare dingen uit de bomen… Maar over paar weken merk je dat vanzelf! Misschien dat je dan lekker in het bos kunt rennen door alle gevallen dingen! Dat is wel heel erg leuk in de herfst!

  Ik ben benieuwd naar jullie volgende avonturen…

  Liefs Mye

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.