Krakende hersens.

Herders, Windhonden, Molossers, Veedrijvers en ga zo maar door. Maar onze Shiba’s hebben geen aparte naam als het een groep aan gaat die ik nu aan het leren ben. Groep 5 is het enigste wat er bij staat en dat het een bonte verzameling is. Het zijn niet de groepen op de FCI manier ingedeeld die ik moet leren, maar na werk en karaktertrekjes. Leren de honden snel, zijn ze waaks, zijn ze sociaal naar mensen of honden en ga zo maar door.

Krakende hersens heb ik op het moment, maar ik moet zeggen de tekst heb ik samengevat en de 150 rassen die ik zo goed als mogelijk is moet kunnen omschrijven heb ik ook al allemaal een keer doorgenomen.

Soms wil ik even pauze houden en kijk dan naar mijn hint voor het spel Secret Paashaasmaar ja die reep pure chocolade heb ik al lang opgegeten en ben toe aan een nieuwe. Nee, geen reep, maar een nieuwe hint zeg maar. Dus Paashaasje van me, kom eens langs en haal wat uit je mandje zodat ik verder kan puzzelen tijdens mijn welverdiende pauze. Wat dit spel betreft kraken mijn hersens op het moment alleen omdat ik de hints van andere lotgenoten zit te bestuderen, maar ook dan moet ik er kunnen komen hoor, want ik heb genoeg papier en pennen om me heen liggen om te kunnen schrijven en strepen. Mijn laptop draait deze dagen overuren, voor mijn studie en het spel.

2 gedachten over “Krakende hersens.

 1. Zucht…….ik benijd je niets met al dat leren.
  Kun je je hoofd er een beetje bij houden?
  Ik las dat Remko voor huisvrouw speelt, hahaha.
  Het komt helemaal goed, schatje.
  A.s. week laat ik je helemaal met rust zodat je optimaal kunt leren.
  Tot straks.

 2. Anita: Je hoeft geen medelijden te hebben hoor, maar ja je hebt gezien aan mijn map wat er mijn hoofd in moet. Gisteren had ik een moment dat er echt niets meer mijn hoofd in kon, dus ben ik lekker gaan wandelen met de hondjes en daarna zijn Remko en ik de stad in gegaan en hebben daar zelfs een broodjes zitten eten. Lekker relaxed zeg maar. Tegen de avond ben ik weer gaan proberen te leren, maar ben weer snel naar beneden gegaan.

  Remko helpt inderdaad goed mee, maar ja dat was de afspraak, want anders kan ik net zo goed stoppen. Ook ben ik al vanaf woensdag vrij en dat is ook wel heel fijn.

  Enhu, van de week moet ik soms ook ontspannen hoor, dus er is ook tijd om bij te kletsen en iets leuks te doen. Oja, ik wil even een speciale winkel in jullie stad van binnen bekijken.

  En of het goed komt, vast wel, maar er zijn altijd ergere dingen zeg maar!

  Tot vanavond na het eten.
  Heb er weer zin in!

  Groetjes van Remko en pootje van de hondjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.